Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:56
sizden03
Abone

Dua ettim ve işim oldu. Dua ettiğim için mi kabul oldu yoksa olacağımı vardı?

Dua ettim ve işim oldu. Dua ettiğim için mi kabul oldu yoksa olacağımı vardı?

HAFIZZZ
rabbimden bir işimin olması için dua etsem ve duam kabul olsa ve sonra ben öğrensem ki ben o işimin olması için dua ederken o işim zaten olmuş sadece benim haberim yokmş şimdi ben isteyeceğim içinmi o işim olmuş yoksa o iş olacağı içinmi bende isteme duygsu oldu umarım anlatabildm ne demek istedğimi

Okudunuz mu?  Namaz sonrası yapılan tespihat nasıl olmalı

Cevap: bir sorum olacak

mumsema
< rabbimden bir işimin olması için dua etsem ve duam kabul olsa ve sonra ben öğrensem ki ben o işimin olması için dua ederken o işim zaten olmuş sadece benim haberim yokmş şimdi ben isteyeceğim içinmi o işim olmuş yoksa o iş olacağı içinmi bende isteme duygsu oldu umarım anlatabildm ne demek istedğimi >
Allah cc biliyorduki dua edeceksin ve kabul etti daha düşünüp kafa yoracağına şükür secdesine git ve teşekkür et:).

forumduasi.com/sohbet-muhabbet/2377-sukur-secdesi.htmlŞükür secdesi – Mumsema islam Arsivi

Okudunuz mu?  Denizden çıktıktan sonra namaz kılınır mı ?

Dua ettiğiğn için veya değil farkeden bir şey yok. Allah’ın cevap vermediği samimi hiçbir istek/dua yok kardeşim.

Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor: "Allah Teâlâ yeryüzünde dua eden hiçbir müslümanın isteğini boş çevirmez, muhakkak bir karşılık verir. Ya kulun istediği şeyi ona verir, ya onun yerine o kulundan bir kötülüğü kaldırır ya da istediğinin karşılığını âhirete saklar” . Tirmizî, "Dua”, 15.


Yanıt: bir sorum olacak

HAFIZZZ
Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Cemaatle namaza nasıl niyet edilir?

Soru: bir sorum olacak

mumsema
< Allah razı olsun >
amin cümlemizden.

Duan kabul olduğu için, Mel’un Şeytan da Duandan dolayı değildir diye vezvese verir ve duadan soğutur. sana gelen düşünce olumlu değildir ve vesvesedir ona pirim verme kardeşim.

Biz dua ederiz ve işin sonucunu Allah’a havale ederiz. kabul olursa (senin misalin) şükür secdesine gider ve Allah’a şükrederiz. yok işimiz olmaz ise, Rabbimizin hakkımızda, bizden daha çok bildiği var ve benim için hayırlı değilmiş der ve rıza gösteririz.

forumduasi.com/q-r/3004-riza.htmlRıza – Mumsema islam Arsivi

Allah’a emanet ol

Okudunuz mu?  Allahtan kötü şeyler istersek istediğimiz şeyleri verirmi

HAFIZZZ
elhamdülillah şükür secdesini çok yapıyorm ama dediğiniz gibi şeytandan olsa gerek bilgilendirdiğin için sağol dua ile:)


BirTürk
Kadere inaniyorsan bunun cevabi zaten içindedir kaderinde olacakmis ve Allahim sana o isinin olacagini zaten biliyordur ve senin kaderinde olmasi gerekiyordur ve olmustur yani kaderin degismiyecegini hepimiz biliriz her Müslümanin kadere inanmasi gerekir degilmi bencede sükür et ve derinlere gitme yüce Allahim tüm müslümanlarin yaninda olsun.
saygilar.

Okudunuz mu?  Fatiha sûresindeki "veleddallin" en az ne kadar uzatılır?

HAFIZZZ
insanın bazen gafil anları olurya ondan ols gerek yani şeytanın vesvesesiyd herald üveys kardeş


master_ier
1976 yılında bir kaza sonrası boğulmak üzere olan Cat Stevens, Allah`a kurtarması için yalvarmaya başladı.

Yıllar sonra VH1 kanalında o anı şöyle anlattı: "Bir anda kendimi tuttum ve "Oh Allah’ım, eğer beni kurtarırsan senin için çalışacağım, dedim". Bu ölüme yakın deneyim onun ruh halini değiştirdi.

Okudunuz mu?  Allah Hu Ne Demek.

Kardeşi David, kudüste bir camide görüp ve içimi rahatlatı diyerek aldığı Kur’an-i Kerim’i Cat Stevens’a hediye etti ve Stevens`ın İslamiyet`e geçişi başlamış oldu.

1977 yılında Müslüman olarak Yusuf İslam adını aldı.


halk yolcusu
kardeşim Allah’a herzaman dua edelim işlerimiz hep rast gitsin inş.rabbim dualarımıza karsılık verir.yarabbim bizlere yardım etsin hidayete erdirsin inş.senin adına sevindim duanın kabul olmasına inş.bizlerede dua edersin:)

Okudunuz mu?  Namuslu birine zina iftirası atmak

işinin olması için dua, işim rast gitsin diye dua, işimin olması için dua

Bu kategoride yer alan İkinci oturuşta, salavatın sonunda "filalemine inneke hamidun mecid" demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ettim ve işim oldu. Dua ettiğim için mi kabul oldu yoksa olacağımı vardı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.