Anasayfa
21 Kasım 2022, 21:24
Hikayeler
Yönetici

Mehmet Emin Tokadi Hz.Türbesi (yaşadığım bir Gerçek)

Mehmet Emin Tokadi Hz.Türbesi (yaşadığım bir Gerçek)

iskele23
Es-selamü aleyküm.
Evet kardeşlerim sizlere başımdan geçen bir olayı anlatacağım İNŞAALLAH.
-Bir gün istanbul evliyaları diye bir kitapta Mehmet Emin Tokadi Hz.lerinin bölümünü okuyordum.Sonra türbesi nerede diye düşündüm.
-daha sonra amcaoğluyla birlikte aramaya gittik türbeyi.Türbe fatihte bir yerdeymiş.fatihte eski mezarlıkları aradık bulamadık.Biz aramaya devam ederken belediye binasının arkasında ufak bir caminin önünden geçtik.Camide olan biri fark etti bizi.Bize sordu hayırdır diye bizde olanları anlattık.Sağolsun bize yolu tarif etti.
-unkapanı imc çarşının orada dedi gittik bir türlü bulamadık soralım dedik kimse bilmiyor.
-Neyse amcaoğluyla ararken baktık bir adam geliyor.Dedik ki şunada bir soralım.
-İşin garib yanı sanki adamda bizi arıyormuş gibiydi
-Tam adamın yanına vardık soru sorucaktık ki adam bize aradığınız yer şu yokuşun solunda dedi.Biraz gittikten sonra kendi kendimize yav biz bir şey demedik ki adam nerden biliyor dedik geri döndük ama adam çoktan gitmişti.Hakikaten adamın dediği yere gittik ve baktık ki türbe orada.
-Yemin ediyorum tüylerim diken diken oldu.Galiba bu gibi olaylar herkesin başına gelmiyor.Ama hem heyecanlanmadım hemde tırsmadım dersem yalan olur.


Cevap: Mehmet Emin Tokadi Hz.Türbesi (yaşadığım bir Gerçek)

Leyli Rana
ve aleykumusselam, basinizdan gecenleri bizlerle paylasdiginiz için Allah razı olsun
buna benzer bir iki olay daha duymusdum gercekden oluyor böyle olaylar


Yanıt: Mehmet Emin Tokadi Hz.Türbesi (yaşadığım bir Gerçek)

afyonfatihi
slm kardeşim ne güzel sen türbesine gidip bir Fatiha okumuşsun.ALLAH(C.C)Bizlerede nasip eder İNŞALLAH.hocasından aldığı duayı okuduysan cidden şanslısın.herkese nasip olmaz onun türbesini ziyaret etmek.

Okudunuz mu?  Allah'ın Hz. Musa'ya Lütfettiği Dokuz Mucize

Soru: Mehmet Emin Tokadi Hz.Türbesi (yaşadığım bir Gerçek)

bartinli7474
selam bartından erkan ben.. mehmet emin tokadi hz. beyaz gece filmini bir arkadaşım arcılıgı ile izledim filde ki samimi duası çok hoşuma gitti benim bir teyzem war dukkanı için genelde istanbula yeşildirege alışverişe giderdik ilk istanbul alışverişinde mehmet hocayı ziyarete gitmeye niyet ettim tabiki işimiz vardı mallarla teyzemi yolcu ettim eminönündeydim ama nerede oldugunu bilmiyordum beyazıta çıktım aksayara doğru giderken ögle ezanı okundu ufak bir camiye girdim nazam sonrası genç bir hocaya sordum bana unkapanında dedi aslında anlatacagım olayda çok tesadufle oldu ama uzun olacak bizim insanlarımız okumayı pek sevmez neyseki buldum onun ve oradakilerin ruhuna okudum duasında vefatımdan sonra mezarıma gelip 1 fatiha 11 ihas okuyan mümin cehenneme girmesin demiş ALLAH kabul etsin. ama ben yinede her daim ALLAHIN rahmetini umarım onun merhamatine sıgınırım adem a.s bu gune kadar gelmiş ve kıyamete kadar gelecek bütün mahlukatı ALLAH af ettsin.

Okudunuz mu?  ALLAH'ın RAHMETİne dair bir hikaye...

gül:)
Ve aleykum selam Allah razı olsun kardeşlerim.MaşAllah Rabbim’den dilemişsiniz, Rabbim de yol göstermiş hiçbişey boşuna değil herşeyin bir sebebi var o güzel sebeplerden biride sizleri bulmuş maşAllah ..


nisan21
MaşAllah ne mutlu sizlere… Rabbim bizlerede nasip etsin gidip ziyaret etmeyi…


uskaa
arkadaşlar ben de ziyaret dua etmek istiyorum Mehmet Emin Tokadi hazretlerini sokak ismi bilen varsa açık adres yazabilirlerse çok memnun olurum beklemedeyim…

Okudunuz mu?  Beyazid- Bestami ve Anne duası

NuhOkut
Bende bu mubarek Allah dostunun türbesine gitmek istiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz ? Buraya belki bir daha giremeyebilirim. Telden ulasırsanız sevinrim. 532 455 20 13


aksesuarci76
mehmet emin tokadi h.z yeri unkapanı sosyal sigortalar kurumun bir alt sokağında rampa nın basında sorun gösteren olur çok kolay bir yer. Allah kabul etsin


burcealtug
Bu tür olaylar tesadüfi değildir. Buna yürkten inanlardanım. Melek olabilir size yol gösteren kişi. Ne kadar güzel ……ALLAH cümlemize nasip eder inşAllah.


Mantı
doğaüstü olaylar olabilir niye olmasın şuan bile dünyada bulunmamız bir doğaüstülük değil mi bir mucize değil mi Allahın mucizesi aldığımız her nefesten dolayı Rabbime trilyonlarca kez şükürler olsun.


DieHard
Türbenin yerini öğrenmek isteyen arkadaşlar uydu fotoğrafıyla rahatça bulabilirsiniz.. Molla Zeyrek Camii we Fatih Belediye Su İşleri’nin yanında..


zzz
bugün hırka-ı şerif camiine gittik peygamberimizin hırka -ı şerifini görmek için sırada beklerken bir kadın bize biraz ilerde mehmet emin toktadi türbesi var oraya gidin gerçekten çok etkileneceksiniz, onu ziyaret eden umreye ziyareti gerçekleşiyor dedi. Kadın ısrarı beni çok etkiledi.Kadın fatih camine gideceğim dedi bize yolu tarif etti. Bizde gitmeye karar verdik yolu karıştırdık etlerin, işkembelerin, güneş altında baklava tepsilerinin perişan halde satıldığı bir sokağa düşdük, surların içinde yatan insanları görünce tedirgin olduk .Ablam kadın söyledi diye neden gidiyoruz burası nasıl yerler dedi. Ama ben olsun gidelim bir bakalım diye ısrar ettim. En sonunda bulmamıza yakın bir amca ne arıyorsun kızım deyince sorduk o biraz ilerde dedi .mehmet emin tokati mezarlığına gelince kapıdaki yazıyla şok oldum. hocası ."Vasiyet etki vefatından sonra kabrini kolay bulunacak bir yere yapmasınlar. Virane bir yere defnetsinler. Kimse bilmesin. Ancak, nasibi olanlar gelip bulsun, dua etsinler. "hakketten çok zor karışık bir yoldan nereye gidiyoruz diye düşünerek ama görmek için geldik .Allah o kadından razı olsun bize vesile oldu dua ettik. Ayrıca fatih camminde de Fatih sultan mehmet han padişahıma binlerce teşekkürler bize bu istanbulla aldı ki biz bu zaatları ziyaret ediyoruz, padişahlarımın yaptığı camilerde dua ediyoruz. Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Hz. Musa Kıssası ve Kaderin Sırrı

Kayıtsız Üye
S.alykm ..
Tam 4 yil talebeligim var fatihte 4 yil boyunca arayip bulamadim mehmet emin hazrtlerinin kabrini talebeligim bittikten sonra nasip oldu bulmak , daha sonra anladm ki hakikaten nasibi olan bulabiliyor orayi o kabristanligi , sirlarla dolu bir Allah dostu ve sir bir kabir .. mevla sefaatlerine nasıl eylesin insAllah ..

Okudunuz mu?  Kardeşlik ile ilgili öyküler

Kayıtsız Üye
Arkadaslar bundan bir ay önce basimdan gecen bir olayi yazmak istedim sizlerle paylasmak istedim genelde ayda 2.3 defa giderim mehmed-i emin tokadi hz yine bir sabah o küçük camiye gittim sabahlari genelde imam olmuyor orda cemaat 3.5 kisiyi gecmez camiden iceri girdim badas kurmus kuran okuyan bir adam vardi icerde selamimi verip namaza durdum sonra adam da namaza durdu camiden ciktim tozkoparana gittim semtime mertere bir abimiz var pastanesi var ona bir dergaha gidiyor bana dedi sabah sabah ne isin var dedim abi emin mehmed tokadi hz gittim sonra konu kapandi 1 hafta sonra beni aradi pastaneci abim dedi yigit sen orada namaz kilarken senin yaninda kuran okuyan biri varmi dedim var abi de sen nerden biliyorsun o adami bu pastaneci abinin gitmis oldugu dergahin hocasi (seyhi) soylemis hoca da demis o cocuk namaza baslasin ismail ona gozukmusler demis ……..

Okudunuz mu?  Okumayan kalmasın (himmet dede)

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum Bende niyetlendim ama unutmayin kismetse gidiliyor buna inaniyorum ben niyetlendim ve bir sene sonra kismet oldu Allah herkeze kismet etsin


Kayıtsız Üye
Valla aynen benim başımada geldi


Kayıtsız Üye
Valla aynen benim başımada geldi.biri geldi arkanızı dönmeden geri geri çıkın dedi 5sn sürmediki adam sırra kadem bastı kayboldu


Kayıtsız Üye
15 sene evvel oğluma hamileydim.Kontrol için fatihe geliyor ve her seferinde mehmet emin tokadi hazretlerini ziyaret ediyordum.Yine böyle birgun eşim yemek yiyelim sonra ziyaretimizi yapalim dedi .Benim gönlüm kırık kabul ettim.Esimin sigarası bitmis onu alip yemege gidecegiz bir kaç bufeye girdik yok.Hangi bufeye girsek yok gide gide bir baktik tam mehmet emin tokadi hazretlerinin kabrine gelmisiz.Ikimizde sok olduk .Rabbim bizi onun kabrine getirdi .Bunu hiç unutamiyorum…..

Okudunuz mu?  100 İnsanı Öldüren birinin tevbesi Kabul Olurmu ? (Hadis)

Kayıtsız Üye
Doğrudur mübarek zatlrin adının geçtiği herşeye inanin bugün 1 yaşında oglum ile gittik turbenin demirlerini tutup görüyor gibi gulucukler atti almaya çalıştım aglsdi demirleri uzun süre bırakmadı gelmesi gecti bir sure sonra oyle bıraktı


Kayıtsız Üye
Zeyrek mahallesi fil Yokuşu fil köşk ün yanında kardeşim


ZAHİT UZUN
ünd mevlit kandiliydi 11.12.2016 pazar her pazar olduğu gibi bu pazar günleri eminönü ne alışverişe giderim bugünde öğle oldu harbiyeden eminönü otobüsüne bindim otobüs unkapanı üzerinden gidiyormuş hiç olmadık bir durum o arada zeyrek duragında indim gelmişken kanınlar pazarına uğrayıp ordan eminönüne gidecektim zeyrek efendinin adını görünce fatiha okudum ve beni bilmediğim bir güç beni gelmişken buraları dolaş dedi ve yokuşu çıktım karşıma MEHMET EMİN TOKADİ HZ.huzurunda buldum inanın bilgim dahi yoktu ALLAHrast getirdi İNŞALLAH işlerimiz hallolması için vesile olması için duamı ettim ALLAH KABUL ETSİN DÜŞÜNÜNCE ALLAH RAST GETİRDİ.

Okudunuz mu?  Bir küslük hikayesi

Kayıtsız Üye
Vefa Bozacısının karşısındaki telefoncu kardeş bizi türbesine kadar götürdü,Allah razı olsun.Ona giderseniz yardımcı olur,ÎnşAllah.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Mehmet Emin Tokadı hz. türbesi ıstanbula ilk gitmiş olsanız bile kolayca bulabilmeniz için en kolay yol.sevgili arkadaşlar.istanbula ilk giden mutlaka eminönüne uğrar diye düşünüyorum.ister anadolu yakası ister avrupa yakası terminalinde inin hiç sorun değil. Servis ile eminönüne gelin.Ama asla bulamam diye heyecanlanmayin panik yapmayın kaybolurum korkusuna kapılmayın.Allahin izniyle nasip olusra bulursunuz.Eminonune gelince en kolay taksiye binin yaklaşık 10 dk. mesaffede.Eyer yürümek isterseniz ıstanbul müzikçiler çarşısı nerede diye sorun kısaca imç çünkü Mehmet Emin Tokadı türbesi nerede diye sorarsanız birçok kişi bilmeyecektir yada yanlış tarif edeceği için bulmakta zorlanabilirsiniz.imç ye geldiğiniz de carşıniñ hemen önünde alt tünel geçit var.geçin ve hafif yokuş o kısma kadar gelirseniz zaten insanları görürsünüz ve kolaylıkla bulabilirsiniz.
Gidenlerden gitmek isteyipte gidemeyenlerden Allah razı olsun.
Allah açık gizli herşeyi bilir.Bu mesajım umarım kolay bulmaniza vesile olur.

Okudunuz mu?  Allah'ın Hz. Musa ile Konuşması

Kayıtsız Üye
Küçük caminin arkasında bulunan iki kabirede dua edin… unutmayın nasibi olan buluyor ve buldum sanıp geri dönen nice kimseler caminin arkasındaki kabirleri dahi görmeden çıkıp gidiyor… Bizde bir gece yüzlerce km den gelip zar zor bulup ziyaret etmiştik Mehmed emin efendi hazretlerini, kabristanda bulunan sır dolu birisi bu tavsiyede bulunmuş ve gerçek yeri burası olabilir diye imada bulunmuştu…


Kayıtsız Üye
Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Selamün Aleyküm. Yazacaklarım belki başkalarının da başına gelmiş olabilir. Ben Mehmed Emin Tokadi Hz. ismini bir vesileyle duymuştum. Aradan 1-2 gün geçmeden icimde bir ses sürekli kabrini ziyaret etmem gerektiğini söyledi durdu. Sanki beni çağırıyordu. Abdest aldım huzur içinde gidip arayıp buldum duamı ettim. Kimseye bahsetmedim. 3 gün geçti eşim bana böyle bir zat varmış mutlaka onu ziyaret etmeliyiz dediğinde inanamadım. Nereden duydun falan diye sordum beni çağırıyor sanki dedi. Ona başımdan geçeni anlattim. En kısa zamanda onu da ziyarete götüreceğim. Böyle şeyleri hep duyardım ama kuşkuyla bakardım artık bu mucizelere bende inanıyorum. Son olarak sizi cağırdıysa mutlaka ziyaret edin. Lütfen benim içinde dua ediniz. Hürmetler.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin oruçla ilgili hadisleri

mehmet emin tokadi, mehmet emin tokadi hazretleri , mehmet emin tokadi hz

Bu kategoride yer alan Kısa ama çok güzel bir hikaye başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mehmet Emin Tokadi Hz.Türbesi (yaşadığım bir Gerçek) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.