Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:59
Mezhepler
Yönetici

Şafii mezhebinde yemin keffareti

Şafii mezhebinde yemin keffareti

Hoca
Şafii mezhebinde yemin keffareti

Şafii mezhebinde yemin keffareti hanefi mezhebinde olduğu gibidir. Sadece şâfiîlere göre yemin keffâreti orucunu ardarda tutmak mecburiyeti yoktur.

Yeminin keffâreti olarak 10 fakiri akşam ve sabah olarak günde iki öğün doyurmak veya giydirmek cihetine gidilir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kaç Gün Kalacağı Belli Olmayan Kişi Seferi Olur mu?

Keffaret yiyecek ve elbise olduğu gibi karşılığı başka bir şey de olabilir. Keffaret ister yiyecek veya bedeli olsun, ister elbise veya bedeli olsun, hepsini birden bir defada bir fakire vermek caiz değildir. Ancak başka fakir bulmakta zorluk çekiyorsa o takdirde aynı fakire her gün sabahlı akşamlı doyacak kadar yiyecek yada bedelini veya aynı fakire her gün bir elbiseyi vermek kafi gelir. Yani keffaret ödenmiş olur.

Okudunuz mu?  Dört Mezhebe Göre Namazda Selam Vermenin Hükmü

Buna güç yetirilmezse, 3 gün ardarda oruç tutulur.


Cevap: Şafiimesebinne gore futu yeminin kefareti varmi

emel
Bu konu hakkında beni aydınlattınız Allah razı olsun. Dini bilgilerimi öğrenmem konusunda bana çok yardımcı oluyorsunuz.


şafii mezhebinde yemin kefareti

Bu kategoride yer alan Abdesti Bozan Şeyler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebinde yemin keffareti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.