Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Diş dolgusu ile ilgili çeşitli sorular ve cevaplar

Diş dolgusu ile ilgili çeşitli sorular ve cevaplar

ay_yıldız
sonuç olarak ağzında diş dolgusu olan bir hanefinin başka bir meshebi taklit etmesi doğrumu?etmelimi?


Cevap: Diş dolgusu ile ilgili çeşitli sorular ve cevaplar

BİRDÜNYAUMUT
Taklid edebilir. Sadece gusülde taklid eder. Gusül ederken Niyet eder. Bu Şafide Farzdır. Bütün vücudu yıkar bu da farzdır. Ama abdest alırken, namaz kılarken, diğer ibadetleri yaparken Hanefi mezhebinin hükümlerine uymaya devam eder.

Okudunuz mu?  Dudak kanaması abdesti bozar mı

Yorum: Diş dolgusu ile ilgili çeşitli sorular ve cevaplar

Kayıtsız Üye
Herkes farklı bir şey söylüyor biri diyor taklit şarttır öteki diyor taklit şart değil en iyisi dolgu yaptırmayın bırakın öyle kalsın takdırdıysan da git söktür..neden bazı İnsanlar taklit şarttır diyor onu anlamış değilim islam bu kadar zor mu?

Okudunuz mu?  Cuma Vakti Alış - Veriş

Yorum: Diş dolgusu ile ilgili çeşitli sorular ve cevaplar

muvaffak
İslam’ın zor olduğu bir taraf yoktur. Samimiyetle Müslümanlara getirilebilecek eleştiri ise dini din olmaktan, salt bir bağ halinden koparıp bir nüsuklar toplamı yapıp, sadece işlere haram ve helal boyutuyla bakmalarıdır. Deyim yerindeyse diş kabuğunu doldurmayacak sebeplerden insanlar tefekkür vaktini, değerli ve çok kısa olan zamanını sözde cevap aramakla geçirmekte, zamandan hesaba çekileceğini ve diş dolgusundan dolayı kulunu yakacak bir Rab tasavvurunu aklına getirdiklerinden dolayı dehşete düşmüyor olmaları sorulacak ve cevabı bulunması gereken meselelerdendir.

Okudunuz mu?  Cenabetlik normal abdestle geçer mi?

Kayıtsız Üye
Anlamadım daha açık konuşur musunuz yazdığınız cümle ne demek diş dolgusu için taklit meselesi kulağa saçma geliyor benim hocam bir diş dolgusu için maliki mezhebini taklit et sadece gusül için değil namaz ve abdestte de taklit et diyor maliki mezhebi bana çok zor geldi hiç bir şey anlamadım nasıl abdest alırlar nasıl namaz kılarlar nasıl gusül alırlar anlamadım ben ömür boyunca Hanefiydim ve nasıl alıştıysam öyle ibadet etmeye devam ettim şimdi dolgu yüzünden mezhep değiştirmek nedir bu zorluk niye saçma değil mi sizcede ?

Okudunuz mu?  Hacet namazı kılarken ayet el-kürsi yerine başka ayet okunabilir mi?

ACİLSERVİS
Bu meseleyi kurcalamayı bırakmak çok mu zor? Gayet açık konuşmuş Sana yeter artık diyor. Git şu dolgunu yap ve bir mezhep taklit etmeden gel paşa paşa guslünü al. Günlerdir bu cevabı alıyorsun ama anlamamak için her şeyi yapıyorsun.


ömer nasuhi bilmen ilmihali diş dolgusu, ömer nasuhi bilmen diş dolgusu, cünüpken diş dolgusu yaptırmak

Bu kategoride yer alan Diş dolgusu, kaplama ve protez dişler gusle engel olur mu? Protez dişleri çıkarmak gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diş dolgusu ile ilgili çeşitli sorular ve cevaplar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.