Anasayfa
18 Aralık 2023, 1:26
Risale
Yönetici

Vesveseden kurtulmak için 21. söz mutlaka muracaat edilmeli

Vesveseden kurtulmak için 21. söz mutlaka muracaat edilmeli

intikam_tugayla
EY MARAZ-I VESVESE İLE MÜPTELÂ! Biliyor musun, vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer; ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder; havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir; mahiyetini bilsen, onu tanısan, gider.

Öyleyse, şu musibetli vesvesenin aksâm-ı kesiresinden kesîrü’l-vuku olan yalnız Beş Vechini beyan edeceğim; belki sana ve bana şifa olur. Zira şu vesvese öyle birşeydir ki, cehil onu davet eder, ilim onu tard eder. Tanımazsan gelir, tanısan gider.

Okudunuz mu?  Esma-ül Hüsna İle Allah'a Dua Nasıl Yapılır?

BİRİNCİ VECİH – BİRİNCİ YARA
Şeytan, evvelâ şüpheyi kalbe atar. Eğer kalb kabul etmezse, şüpheden şetme döner. Hayale karşı şetme benzer bazı pis hatıraları ve münâfi-i edep çirkin halleri tasvir eder. Kalbe "Eyvah!" dedirtir, ye’se düşürtür. Vesveseli adam zanneder ki, kalbi, Rabbine karşı sû-i edepte bulunuyor. Müthiş bir halecan ve heyecan hisseder. Bundan kurtulmak için huzurdan kaçar, gaflete dalmak ister. Bu yaranın merhemi budur:

Bak, ey biçare vesveseli adam! Telâş etme. Çünkü senin hatırına gelen şetim değil, belki tahayyüldür. Tahayyül-ü küfür, küfür olmadığı gibi; tahayyül-ü şetim dahi şetim değildir. Zira, mantıkça, tahayyül, hüküm değildir. Şetim ise hükümdür.

Okudunuz mu?  Cihad Nedir?

Hem bununla beraber, o çirkin sözler, senin kalbin sözleri değil. Çünkü senin kalbin, ondan müteessir ve müteessiftir. Belki kalbe yakın olan lümme-i şeytanîden geliyor. Vesvesenin zararı, tevehhüm-ü zarardır. Yani, onu zararlı tevehhüm etmekle, kalben mutazarrır olmaktır. Çünkü hükümsüz bir tahayyülü hakikat tevehhüm eder. Hem şeytanın işini kendi kalbine mal eder; onun sözünü ondan zanneder. Zarar anlar, zarara düşer. Zaten şeytanın da istediği odur.

Okudunuz mu?  Birçok defa duâ ediyoruz Dualarımız neden kabul olmuyor ?

Cevap: vesveseden kurtulmak için 21. söz mutlaka muracaat edilmeli

ßaran
Şeytan Mahşerde Kendine ßile Fayda Sağlayamayacaktır..

Allah (cc) Razı Olsun


Yanıt: vesveseden kurtulmak için 21. söz mutlaka muracaat edilmeli

şaf_ak
Ehemmiyet verdikçe şişer; ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder; havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir; mahiyetini bilsen, onu tanısan, gider.

ALLAH razı olsun…

Okudunuz mu?  Lafza-i Celal (Allah) Zikri, Gizli Zikir, Kalp Zikri

Soru: vesveseden kurtulmak için 21. söz mutlaka muracaat edilmeli

roses_death88
Selamun aleyküm ve rahmetullah . Allah razı olsun paylaşımınızdan dolayı.
Hayırlı günler.


eliftaşdemir
bayılıyorum şu risalelere çok süper herzamanki gibi…


cennetulbaki
nur olup gökten yagan yagmur taneleri.. Allah razı olsun üstad hz.ve talbelerinden


senagülsema
selamun aleyküm Emeklerinizden dolayı Allah razı olsun.Ben aranıza yeni katıldım.:)
Mum semayı çok seviyorum .Bu site çok özel bir site. İnşaAllah bilgileerimizi tazeleyecek bilmedikklerimizi öğreneceğiz;)şimdiden hepinizden Allah razı olsun.


CizReLi
ALLAH Razı Olsun

Çok Güzel Anlatılmış Yazanada Bizlere Ulaştıranada ALLAH Razı Olsun
Ben Bazen Namaz Kılıyorum Hakkikaten Aklıma Cirkin Şeyler Geliyor "Mum"sema Hocam ın Tavsiyesi Ettiğini Uyguluyorum Hakikaten İşe Yarıyor
Ne Tavsiye Etti Sizinle Paylaşayım
Öncelikle Güzel Bir Şekilde Abdest Alın Sonra Namaza Durduğunuzda Kendinizi Namazın Sürelerine Verin
Kendinizi Sürelere Verseniz Aklınıza Kolay Kolay Kötü Şeyler "vesvese" Gelmez
Gene Gelirgibi Oluyor Kendimi Sürelerin Okunuşuna Veriyorum
Bu Şekilde Namazımı Dos doğruya Yakın Kıldığıma İnanıyorum
Sizleri Huzurunda Mum Sema Hocalarına Teşekür Ediyorum ALLAH Hepinizden Razı Olsun

Okudunuz mu?  Şehîd-i uhrevî kime denir?

harunbaba06
< senagülsema >
< selamun aleyküm Emeklerinizden dolayı Allah razı olsunBen aranıza yeni katıldım
Mum semayı çok seviyorum Bu site çok özel bir site İnşaAllah bilgileerimizi tazeleyecek bilmedikklerimizi öğreneceğizşimdiden hepinizden Allah razı olsun >

aleykümselam kardeş hoşgeldin selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Osmanlı da tecavüz suçun cezası

zehraoku
Allah c.c razı olsun kardes…


zehraoku
BİRİNCİ VECİH – BİRİNCİ YARA

Şeytan, evvelâ şüpheyi kalbe atar Eğer kalb kabul etmezse, şüpheden şetme döner Hayale karşı şetme benzer bazı pis hatıraları ve münâfi-i edep çirkin halleri tasvir eder Kalbe "Eyvah!" dedirtir, ye’se düşürtür Vesveseli adam zanneder ki, kalbi, Rabbine karşı sû-i edepte bulunuyor Müthiş bir halecan ve heyecan hisseder Bundan kurtulmak için huzurdan kaçar, gaflete dalmak ister Bu yaranın merhemi budur:

Okudunuz mu?  Fatih'in Yaktırdığı Hurufilik Tarikatı

Bak, ey biçare vesveseli adam! Telâş etme Çünkü senin hatırına gelen şetim değil, belki tahayyüldür Tahayyül-ü küfür, küfür olmadığı gibi; tahayyül-ü şetim dahi şetim değildir Zira, mantıkça, tahayyül, hüküm değildir Şetim ise hükümdür

Hem bununla beraber, o çirkin sözler, senin kalbin sözleri değil Çünkü senin kalbin, ondan müteessir ve müteessiftir Belki kalbe yakın olan lümme-i şeytanîden geliyor Vesvesenin zararı, tevehhüm-ü zarardır Yani, onu zararlı tevehhüm etmekle, kalben mutazarrır olmaktır Çünkü hükümsüz bir tahayyülü hakikat tevehhüm eder Hem şeytanın işini kendi kalbine mal eder; onun sözünü ondan zanneder Zarar anlar, zarara düşer Zaten şeytanın da istediği odur

Okudunuz mu?  Dirhem ve dinarların bugünkü ölçülerle ağırlıkları

Rayyan Emir
nur olup gökten yagan yagmur taneleri.. Allah razı olsun üstad hz.ve talbelerinden

ustad hazretleri kim güzel kardesim anlayamadim .Allah (c.c) razı olsun


zehraoku
< ustad hazretleri kim güzel kardesim anlayamadim Allah (cc) razı olsun >
üstad hazretleri diye Bediüzzaman Said Nursi r.a ya deniliyor

Okudunuz mu?  Ebu Sufyanın müslüman oluşu

Allah c.c sizlerdende razı olsun.


yasemin
Vesvesenin mahiyeti hususunda önemli bir konu , vesveseyi araştırıpta ne olduğunu bilirseniz şayet , işte ozaman yenebilme kısmına geçiyorsunuz, teyakkuzda oluyorsunuz bir nevi kılıç kuşanıyorsunuz , ve araştırdıkçada ilminiz artıyor


Hazanay2121
Bende namazı bazen kılıyor bazen kılamıyorum.o kadar çok vesvese alıyorumki bana namazı bıraktırıyor.Risale-i nur çok fayda sağlıyor.paylaşımlarınız için sağolun unutmuştum tekrar hatırladım sözleri.

Ayrıca çok güzel faydalı bir site.idarecilerinden ve vesile olanlardan Allah razı olsun.yıllar önce bir soru vardı kimseyr soramıyordum mumsema hoca sağolsun rahatça paylaşabildim.zamanımın büyük çoğunluğunu sitede faydalı bilgiler öğrenerek geçiriyorum.Emeklerinize sağlık sağolun.

Okudunuz mu?  Arapça esmaul husna

vesveseden kurtulmak için 21, vesveseden kurtulmak, vesveseden kurtulmak için

Bu kategoride yer alan Yeni Başlayanlar Risale-i Nuru Nasıl Okumalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden kurtulmak için 21. söz mutlaka muracaat edilmeli Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.