Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:16
Sizden
Yönetici

Sandalyede oturarak namaz kılmak caiz midir?

Sandalyede oturarak namaz kılmak caiz midir?

asooo
ben 9 aylik hamileyim,hamileligimin 7.ayindan itibaren oturdugum yerden namazımı kiliyordum,ama simdi su son ayda secde yapmak çok zor oluyor,bende namazımı sandalyede kiliyorum icime gitmiyor ama egilemiyorum,cevremden zorlada olsa yerde oturup kılmam gerektigini söylüyorlar,acaba sandalyede ´kılmamin bir sakincasi varmi:o

Okudunuz mu?  Wax ile namaz kılınır mı, abdest alınır mı ?

Cevap: sandalyede oturarak namaz kilmak caizmidir?

mumsema
< ben 9 aylik hamileyim,hamileligimin 7.ayindan itibaren oturdugum yerden namazımı kiliyordum,ama simdi su son ayda secde yapmak çok zor oluyor,bende namazımı sandalyede kiliyorum icime gitmiyor ama egilemiyorum,cevremden zorlada olsa yerde oturup kılmam gerektigini söylüyorlar,acaba sandalyede ´kılmamin bir sakincasi varmi:o >
İmakanı olan ayakta kılar, ayakta kılamayan yere oturur, oturamayan ise yatarak kılar.

oturamıyorsan tek çare sandalye ise oturabilirsin. gönlün rahat olsun. ama sana söyleyenlerin dediği gibi, oturmaya imkanı olduğu halde sandalyede oturanın namazı olmaz. bu konuda diyenetin fetvası var.

Allah sıhhatli ve salih/saliha bir çocuk nasip etsin:)


Yanıt: sandalyede oturarak namaz kilmak caizmidir?

maria
eğer yere oturamıyorsa sandalyede caizdir ama yere oturabiliyorsa sandalye olmaz.

Okudunuz mu?  Ailelerin dağılmaması için dua

Soru: sandalyede oturarak namaz kilmak caizmidir?

Rayyan Emir
sandalyede oturup koltuk veya diğer bir sandalye uzerine egilebileceginiz kadar yukseltilmis yastik koyarak kilabilirsiniz. bazen sandalye yuksek gelebiliyor gobekten egilemeyebiliyor insan. namazınızi hiç birakmamaniz dilegiyle..


oturarak namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Dinde Penis protez caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sandalyede oturarak namaz kılmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.