Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:38
kadin
Yönetici

Kadın Kocasından Nefret Edip Onunla Birlikte Kalmak İstemiyorsa Ne Yapar?

Kadın Kocasından Nefret Edip Onunla Birlikte Kalmak İstemiyorsa Ne Yapar?

BiLaL HaTTaB
Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:

Eğer siz de onların Allah’ın sınırlarını koruyamamalarından korkarsanız; o halde kadının bir şeyleri fidye vermesinde her ikisi için de vebal yoktur.

Bu buyruğu açıklarken İbn Kesir, Tefsir’inde şunları söylemektedir:

Eşler birbiriyle geçinemeyecek ve kadın, erkeğin haklarını yerine getiremeyecek, ondan nefret ederek onunla birlikte geçinmeye güç yetiremeyecek olursa, vaktiyle kocasının kendisine verdiklerini ona geri fidye olarak verebilir. Bunları ona geri vermesinde kadın için bir vebal olmadığı gibi, erkeğin bunları kabul etmesinde de bir vebal yoktur…

İşte Hul’ denilen de budur.

Kadın Herhangi Bir Sebep Olmaksızın Kocasından Kendisini Boşamasını İsterse…?

Sevban radıyAllahu anh‘ın rivayetine göre Peygamber sallAllahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur:

Herhangi bir kadın şayet kocasında hiç bir sebep yokken kendisini boşamasını isteyecek olursa onun için cennetin kokusunu almak haram olur. [Hadisi Ebu Davud ve Tirmizi rivayet etmiş olup İbn Hibban, Sahih’inde hasen olduğunu belirtmiştir]

Çünkü yüce Allah’ın en sevmediği helal boşanmaktır. Boşamaya ihtiyaç halinde baş vurulur. Böyle bir gerek olmadan boşama mekruhtur. Çünkü bunun açıkça bilinen zararları vardır. Kadını boşamayı istemeye zorlayacak ihtiyaç ise, kadının evlilik halinin devam etmesi ile birlikte zarar görecek şekilde erkeğin haklarını yerine getirmek istememesi halidir. Yüce Allah ise: "Ya iyilikle tutmalıdır veya güzellikle salmalıdır (el-Bakara 2/229) buyurmaktadır. Bir başka yerde de şöyle buyurmaktadır:

Okudunuz mu?  Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun...

Hanımlarıyla cinsi temasta bulunmamaya yemin edenler için dört ay beklemek vardır. Şayet dönerlerse şüphesiz Allah çok mağfiret edendir, çok merhametlidir. Eğer (hanımlarını) boşamaya karar verirlerse (ayrılırlar). Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, bilendir. (el-Bakara, 2/226-227)

Prof. Dr. Salih el-Fevzân – "Mü’min Kadınlara Uyarılar" adlı eserden…


Cevap: Kadın Kocasından Nefret Edip Onunla Birlikte Kalmak İstemiyorsa Ne Yapar?

DaG_FuLYaSI
"Herhangi bir kadın şayet kocasında hiç bir sebep yokken kendisini boşamasını isteyecek olursa onun için cennetin kokusunu almak haram olur.”

Bu devirde bunu bilen ve düşünen var mı acaba ?


Yanıt: Kadın Kocasından Nefret Edip Onunla Birlikte Kalmak İstemiyorsa Ne Yapar?

BiLaL HaTTaB
< "Herhangi bir kadın şayet kocasında hiç bir sebep yokken kendisini boşamasını isteyecek olursa onun için cennetin kokusunu almak haram olur.”

Bu devirde bunu bilen ve düşünen var mı acaba ? >
Bilen olsa da, bu samimiyetsizlik ortamında, umursayan sayısının az olacağını düşünüyorum.

Kaçımız, hangi emri, ne kadar umursuyoruz ki?

Teşekkürler yorumunuz için.

vesselam…

Okudunuz mu?  Hayızlı kadından Faydalanmak...

Soru: Kadın Kocasından Nefret Edip Onunla Birlikte Kalmak İstemiyorsa Ne Yapar?

serdarim
Affiniza siginirim ama bu konu su an benim basimda olan bir musubet .Evli 2cocuk babasiyim bu 10 yillik zaman zarfi içinde basima ucuncu defa geliyor digerlerinde hep aileler araya girerek bu zamana geldi eşim sevmedigini yani sevemedigini soyluyor benden sikayetci değil kotu bir aliskanligimda yok vebunundevam edemeyecegini soyluyor benim namazlardan sonra yaptigim dua ve sabirla yapacagim bir sey kalmiyor..Esimi ve cocuklarimi çok seviyorum.
Sizden bana yol gostermenizi ve dualarınızi istiyorum.Allah hepinizden razı olsun,Allaha emanet olun


Hoca
< "Herhangi bir kadın şayet kocasında hiç bir sebep yokken kendisini boşamasını isteyecek olursa onun için cennetin kokusunu almak haram olur.”

Bu devirde bunu bilen ve düşünen var mı acaba ? >
< Affiniza siginirim ama bu konu su an benim basimda olan bir musubet .Evli 2cocuk babasiyim bu 10 yillik zaman zarfi içinde basima ucuncu defa geliyor digerlerinde hep aileler araya girerek bu zamana geldi eşim sevmedigini yani sevemedigini soyluyor benden sikayetci değil kotu bir aliskanligimda yok vebunundevam edemeyecegini soyluyor benim namazlardan sonra yaptigim dua ve sabirla yapacagim bir sey kalmiyor..Esimi ve cocuklarimi çok seviyorum.
Sizden bana yol gostermenizi ve dualarınızi istiyorum.Allah hepinizden razı olsun,Allaha emanet olun >


Allah (cc) aranıza ülfeti ve muhabbeti koysun ve dünya ve Ahirette birlikte olasınız inşAllah

Okudunuz mu?  Kadın adetliyken nikahı kıyılabilir mi?

BiLaL HaTTaB
< Affiniza siginirim ama bu konu su an benim basimda olan bir musubet .Evli 2cocuk babasiyim bu 10 yillik zaman zarfi içinde basima ucuncu defa geliyor digerlerinde hep aileler araya girerek bu zamana geldi eşim sevmedigini yani sevemedigini soyluyor benden sikayetci değil kotu bir aliskanligimda yok vebunundevam edemeyecegini soyluyor benim namazlardan sonra yaptigim dua ve sabirla yapacagim bir sey kalmiyor..Esimi ve cocuklarimi çok seviyorum.
Sizden bana yol gostermenizi ve dualarınızi istiyorum.Allah hepinizden razı olsun,Allaha emanet olun >

Duamızı edelim; ancak yol gösterme konusunda başarılı olabileceğimi sanmıyorum şahsım adına. Sadece bir tavsiyede bulunabilirim. Eşinizin ilimle, okumayla arası nasıl? Şayet biraz da olsa hevesli ise, birlikte ilmî müzakerelerde bulunun, eşinize cevabını bilseniz de birşeyler sorun, eşinizle beraber kitap okuyun vs.. İnsan bazı şeyleri bilir; ancak, Rabbimizin ayetinde belirttiği gibi; hatırlatmakta fayda vardır. Sizler de, beraberce, bilmediklerinizi öğrenin, bildiklerinizi tekerrür edin. Allah’ın Kur’an’daki ve yeryüzündeki ayetlerini tefekkür edin beraberce. Umulur ki, bu çabanızdan ötürü Allah(cc) aranıza sevgi ve muhabbeti koyacaktır…

Okudunuz mu?  Adet Sebebiyle Haram Olan Şeyler

Rabbim hakkınızda hayırlısını nasib eylesin..

vesselam, veddua…


İsTiKaMeT
açıklamalarınız için saolun


BiLaL HaTTaB
"(Ey aile reisi olan kocalar!) İsyankâr tavır takındıklarından yıldığınız kadınlara gelince: Onlara (önce) öğüt verin. (Bu fayda vermezse), kendilerini yataklarında yalnız bırakın. (Bu da fayda vermezse), döğün. Size itaat ederlerse, aleyhlerinde bir yol aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür." (Nisâ/34)

Bu âyetle de kadın bütün bu sayılan hususları dikkate almayarak kocasına kafa tutar, isyankâr bir tavır takınırsa, ne yapılır: Her şey’den önce kurulu bulunan aile yuvasının huzur içinde devamını sağlamak lâzımdır. Bu yuvanın bozulması nihâî çare olarak düşünülmelidir. O halde kadını normal şartlar içinde yola getirmek için ilâhî te’dîb şeklini tatbik etmek en uygun hal çaresidir. Zira bu şekilde psikolojik ve pedagolojik bir metod gösterilmiştir:

a) Önce va’z u nasihat edilir. Aile yuvasının önemi, Allah’ın, geçimli bir yuvaya olan has rahmeti hatırlatılır. Bunları en cazip ve o nisbette müessir, fakat mülayim bir ifâdeyle söylemek, va’zın taşıdığı mânâ bakımından daha uygundur.

b) Olmadığı takdirde yatakları ayırmak, birtakım münâsebetlere ara vermek.

c) Olmadığı takdirde hafîf yollu döğmek.

Böylece hırçın bir kadına, kadınlık şeref ve meziyetini hatırlatmak, yâni onu asıl fıtri şeref ve vekârına çevirmek için yukarıdaki ilk metod fayda etmediğinde döğmek, normal bir hareket sayılır. Ziya Paşa’nın dediği gibi:
Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir; Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Okudunuz mu?  Tesettür Modası..Şık Tesettür Kıyafetleri

d) Âyetin son kısmında ise, Allah çok yücedir, çok büyüktür. Kadınlara karşı size vermiş olduğu kuvvet ve üstünlüğü, gurur ve tehevvüre kapılarak kötüye kullanmayın, haddi aşmayın; hırçın ve isyankâr kadını ıslâhta ilâhî yoldan sapmayın, hususları tenbîh ediliyor. Nitekim âyette kadının kafa tutması, hırçınlık yapması, "nüşûz" kelimesiyle ifâde edilmiştir ki bu lügat itibariyle, yükseklik demektir. Bu mânâyla kadının, kendi fıtrî kaabiliyet ve mertebesinin fevkine çıkıp erkeği kendi durumuna veya daha aşağı bir duruma düşürmesi demek olur ki bu, bir nev’i haddi tecâvüz sayılır. O halde ıslâh yolunu seçerken, onun bu tecâvüzünü kendisine münâsip bir şekilde anlatmak gerekir.
Cenâb-ı Peygamber (S.A.V.) veda haccında kadın haklarına temasla buyurdular ki:

"Haberiniz olsun!. Kadınlara hayr ile tavsiyede bulunun. Çünki onlar yanınızda yardımcılarınızdır. Kadınlar hakkında bundan başka bir şey’e sahip değilsiniz. Meğer ki, apaçık bir hayâsızlık yapmış olsunlar; o takdirde onların yataklarını ayırın ve yara-bere yapmıyacak şekilde döğün. Eğer size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın.." (Tirmizî)

Buharî ve Müslim’in ittifakla aldıkları bir hadîs-i şerîfde:

Okudunuz mu?  Eşim kapanmamı istemiyor ne yapmalıyım

"Sizden biriniz karısını, köle döğer gibi dövmesin!. Ola ki o günün akşamı onunla münâsebette bulunur veya aynı yatakta uyur" (Buhari; Müslim)

Bu metodu kullanırken haddi aşmamak lâzımdır!

Celal Yıldırım – "Kur’an Ahkamı ve Mezhep İmamlarının Görüş Farkları" adlı eserden…


iliman
Allah herkesin yar ve yardımcısi olsun


BiLaL HaTTaB
< Allah herkesin yar ve yardımcısi olsun >
Amin kardeşim, inşAllah. Allah razı olsun..

vesselam…


tuallin
Allah(cc) razı olsun…

Rabbim, her Müslüman kuluna, tevhid bilinci ile yetiştirilmiş eşler nasip etsin O’nları da bu bilinçte evlatlar yetiştirmeye vesile kılsın inşAllah..İslâmi nizama uygun bir yaşam tarzı, huzurlu ve sağlıklı bir aile ortamı da sağlıyacaktır diye düşünüyorum..

ve’s Selam


ferdi16
< Duamızı edelim; ancak yol gösterme konusunda başarılı olabileceğimi sanmıyorum şahsım adına. Sadece bir tavsiyede bulunabilirim. Eşinizin ilimle, okumayla arası nasıl? Şayet biraz da olsa hevesli ise, birlikte ilmî müzakerelerde bulunun, eşinize cevabını bilseniz de birşeyler sorun, eşinizle beraber kitap okuyun vs.. İnsan bazı şeyleri bilir; ancak, Rabbimizin ayetinde belirttiği gibi; hatırlatmakta fayda vardır. Sizler de, beraberce, bilmediklerinizi öğrenin, bildiklerinizi tekerrür edin. Allah’ın Kur’an’daki ve yeryüzündeki ayetlerini tefekkür edin beraberce. Umulur ki, bu çabanızdan ötürü Allah(cc) aranıza sevgi ve muhabbeti koyacaktır
>

Ben hep böyle bir eşim olsun istiyorum ama nasip artık…

Okudunuz mu?  Erkeğin örtünmesi

zeynebnesrin
< Rabbim, her Müslüman kuluna, tevhid bilinci ile yetiştirilmiş eşler nasip etsin O’nları da bu bilinçte evlatlar yetiştirmeye vesile kılsın inşAllah. >
İnşAllah Rabb’im her mümin kuluna nasip eder.Rabbim herkesin gönlüne göre versin.


mızrap
Allah razı olsun kardeşim paylaşımın için Rabbim bütün yuvalar huzur nasip eylesin.


Kayıtsız Üye
Kocam beni sevmiyo bendeocuklarm için duruyorum ne yapmam lazım


Kayıtsız Üye
Ben 12 yillik evliyim 2 cocuk annesiyim namazımı kiliyorum buyuk oglumda bu yolda dinini severek yasiyor camilere gidip gormek gezmek namz kilmak istiyor en buyuk istegi hacca gitmek
Kur’ani nida ogreniyor ama esimde bunlarin hiç biri yok din adina hiç bir şey yasamiyor bir ay önce ask mesajlarini yakaladim ve tartstik gidecek yerim yok gidemedim oda gitmedi evden cocuar için bir sans verym dedim tevbe et namaz kil kur’an ogrenmeye gayret goster dedim hiç birini yapmiyo severek evlenmedim zaten sevmedigim içinde bosanmak bile istemedim Mevlam bu kaderi bana layik görmüş deyip susup oturdum dayagina ragmen bu konuda sizden fikir istiyorum Allah rizasi için ben ne yapmalıyım bu konuda simdiden hepinizden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Cennete ilk girecek kadın

Kayıtsız Üye
Merhaba ben 21 yaşında bir bayanim bir tane erkek evladım var eşim önceden harika biriydi sürprizler yapardı sevdiğini söylerdi notlar yazardı evleneli iki sene olmak üzere 5 aydan sonra köpek gibi bir insan oldu ne yapıyorsam yaranamiyorum söylediğim hiç bir şeyi dikkate almıyor marketten bişey istesem duymamazlıktan geliyor çocuğu bile ben zorlarsam kucaklıyor çok bunaldim artık bazen boğazını sıkıvermek geliyor içimden ama rabbime sığınıyorum çok yoruldum gucum kalmadı ne yapabilirim ben çok caresizim yardim edin.

Merhaba ben 21 yaşında bir bayanim bir tane de erkek evladım var yaklaşık iki sene oldu evleneli eşim önceden çok mükemmel bir insandı sürprizler yapardı notlar yazardı gergin sevdiğini söylerdi ama evlendikten bes sonra köpek gibi bir insan oldu hiç bir dediğimi duymaz oldu marketten bişey al desem evden çıkıyor ama almadan geliyor çocuğu bile benim zorumla kucaklıyor hiç seni seviyorum demiyor en ufak bişey de köpek gibi bağırıyor bıktım artık ne yapacağımı şaşırdım dertlesecegim kimse de yok yardım edin lütfen Rabbim e hep dua ediyorum sizler de dua edin çok caresizim


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Daha evliliğin başındasınız ve birbirinizi daha yeni tanımaya ve kişiliğiniz bile daha yavaş yavaş oturacak. Sorunları sen güzellikle çözmek için devam etmelisin. Bu tür sorunlar genellikle geçici olur. Bir hata yapmamaya ve öncelikle sabırlı olmaya çalış. Eğer sözünü dinleyeceği birileri varsa onları araya koymaya çalış.

Okudunuz mu?  Nifas Hâli Kaç Gün Sürer?

Kayıtsız Üye
4yıllık evli bir kadın kocasını sevmiyorsa çaba gösterip yinede olmuyorsa belki severim ümidiyle yine olmuyorsa ve ev içi saygı da kalmamışsa defalarca uyarmasına rağmen eşi kendini düzeltmiyorsa evladıyla ilgilenmiyorsa zaman ayırmıyo kadın söyledikten sonra uyardıktan sonra bir süre iyi olup tekrar aynı oluyorsa boşanmayı düşünüp çocuk içinde gidemiyor veya kalamıyorsa ne yapılmalı??


Kayıtsız Üye
ben eşimden nefret ediyorum beni hep muhtaç ediyo herkese


Kayıtsız Üye
Bir kadin kocasini gördüğünde seytan görmüş gibiyim seni gördüğümde diyorsa nedeni ne olabilir


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ben 10 yıllık evli ve karısını çocuklarını çok seven bir beyim karım benden 10 yaş küçük 27 yaşında severek evlendik ama evlenmeden sıkıntılar yaşadık ailesi ile ben kaçırdım öyle düğün yaptık 2 3 yıl iyi geçti şimdi 3 çocuğumuz var ama karım ilk 3 yıldan sonra değişti boşanmak istediğini söyledi halen beni sevmediğini söylüyor çok çaresizim ALLAH, tan tek dileğim mutlu huzurlu olmak istiyorum.

Okudunuz mu?  Bıldırcın lar ne zaman yumurtlar üç adet bıldırcın aldım yetişkin ne zaman yumurtlar?

Kayıtsız Üye
Sürekli beni boşa yalnız yaşamak istiyorum diyor çocuklarımı seviyorum psikolojisi bozuk ona yoruyorum emin olmasam düşünürüm


Kayıtsız Üye
selamunaleykum. ben kocamı çok severek evlendim. ibadetlerini yerine getiren biri lakin çok anlayışsız benim sözlerimin bir önemi pek yok.bu nedenle değer vermedigini düşünüyorum.aslinda genel olarak iyi geciniyoruz.ama bu son zamanlar aileme karsi tavirlarindan dolayi ondan sogudum.anne babami çok seviyorum aralarinda kalmak istemiyorum oda aileme karsi artik soguk davranacagini soyluyo bu beni çok uzuyo ne kadar konustuyam anlamiyor dinlemiyor.beni çok uzup aglatiyor.bosanmayi çok dusundum lakin 10aylik bebegim var onun için katlaniyorum.sogudum artik boyle yapmaya devam ederse dahada aramiz acilacak gibi.ne yapsam bilemiyorum.kimse uzulmeden nasıl duzeltecegim bu sorunu ?


kocadan nefret etmek, kocasini sevmeyen kadin ne yapar, kadın kocasını sevmiyorsa ne yapmalı

Bu kategoride yer alan Kadının şehveti erkekten fazladır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın Kocasından Nefret Edip Onunla Birlikte Kalmak İstemiyorsa Ne Yapar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.