Anasayfa
22 Kasım 2022, 15:16

Şeytanın ölüm anında kişinin imanını çalmaya çalışması

Şeytanın ölüm anında kişinin imanını çalmaya çalışması

Yusuf
Hali ihtizarda bulunan yani ölümü çok yaklaşmış olan kimsenin ağzı ve boğazı çok kere susuzluktan kurur. Bu esnada kendisi de su isteyemez. Şeytan ise fırsat bu deyip, çeşitli entrikalarla ve çeşitli kılıklara girerek onun imanını almaya çalışır. Hatta ona elinde bir bardak su ile görünüp imanından dönmesi karşılığında su vereceğini bile söyler. Onu bu durumda susuzluktan kurtarmak için hastanın hizmetinde bulunanların azar azar suyla hastanın ağzını ıslatmaları ve hararetini gidermeleri gerekir. Şeytanın şerrinder kurtarmak için de Allah’a dua ve niyazda bulunmaları, hastaya Kelime-i Tevhid ile Kelime-i şehadet telkin etmeleri ve yanında onun imanını kuvvetlendiren ahiret hayatını, ölümü ve ölümden sonrasını anlatan ayet ve süreler okumaları lazımdır.

Okudunuz mu?  Ölen kişinin yerine namaz kılınır mı?

Peygamberimiz (sav) "Siz ölülerinize (yani ölmek üzere olan hastalarınıza) La ilahe illAllahı telkin ediniz (Müslim) buyurmuşlardır.

Kabir Hayatı Doç. Dr. Süleyman Toprak


Cevap: Şeytanın ölüm anında kişinin imanını çalmaya çalışması

HADİE
ölüm anındaki kişiye şunu oku bunu oku diye zorlanmamalıdır zira şytan orda beklemekte ve onun sinirlenip imansız gitmesine sebep olack sözler söylemesine neden olabilir yumuşak olmak dua okumak gerekir

Okudunuz mu?  Azrail insanın canını alır. Azrailin yardımcıları da vardır.

şeytanın son nefeste imanı çalması, şeytanın imanı çalması, ölüm anında susuzluk

Bu kategoride yer alan Bir kimsenin kabir azabı içinde olup olmadığını anlayabilir miyiz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın ölüm anında kişinin imanını çalmaya çalışması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.