Anasayfa
30 Ağustos 2022, 18:24
Hadisler
Yönetici

Recm Konusu Hadisleri

Recm Konusu Hadisleri

Şema
RECM KONUSU
Recm ilk önce ayetle sabitti. Tilaveti nesh edildi, hükmü sünnetle sabit kaldı.
…Ebu Hureyre (r.a) şöyle demiştir: Sizler Rasullullah(s.a.v)’in huzurunda bulunduğunuz sırada birden bedevilerden bir adam ayağa kalktı ve; -Ya Resulullah! Benim için Allah’ın kitabı ile hükmet! Dedi. Akabinde ona muhasımı olan kimsede ayağa kalktı ve: -Ya ResulAllah! Hasmım doğru söyledi. Sen onun için Allah’ın kitabı ile hükmet, ve söz söylemek üzere bana izin ver! Dedi. Peygamber(s.a.v)’de ona:-Sözünü söyle buyurdu. O da şöyle dedi: -Benim oğlum, bu Arabinin yanında asif, yani ücretle çalışan bir kimse idi. Oğlum bunun karısı ile zina etmiş. İnsanlar bana oğlum üzerine taşlanmak cezası olduğunu haber verdiler. Ben bu adama oğlum adına yüz koyun ve birde cariyeyi fidye vererek. Oğlumu bu cezadan kurtardım. Bundan sonra ben bu meseleyi ilim ehlinden sordum. Onlarda bana onun karısı üzerine taşlama cezası düştüğünü, benim oğluma da ancak yüz değnek vurulma ile bir yıl gurbete sürgün edilmek üzere, ceza olduğunu haber verdiler! Dedi .
Resulullah(s.a.v)’de:-
Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki ben sizin aranızda elbette Allah’ın kitabı ile hükmedeceğim. Cariye ile koyunları kendi sahibine geri veriniz. Senin oğluna gelince: onun üzerinde yüz değnek cezası ve bir yıl gurbete sürgün edilme cezası vardır, buyurdu. Bundan sonra Eslem kabilesinden bir adam olan Unes’e de: – Sana gelince ya Uneys! Sende bu adamın karısına git tahkikini yap, eğer kadın suçunu itiraf ederse onu recm et buyurdu. Ravi: Uneys o kadına gitti, kadının suçunu itiraf etmesi üzerine, Uneys ona taşlama cezası uyguladı demiştir.
Buhari : 15.c / 7107s.
Müslim : 5.c / 1697.N
Tirmizi : 3.c / 1457.N
İbn Şihab şöyle dedi: Bana Ubeydullah İbn Abdillah İbn Utbe haber verdi ki kendisi Abdullah ibn Abbas’tan şöyle derken işitmiştir: Ömer İbnu’l Hattab Rasulullahın minberi üzerine çıkmış halde iken şöyle dedi: Hiç şüphe yokki Allah, Muhammed’i hak peygamber olarak gönderdi. Ona indirilen bu kitabın içinde recm ayeti de vardı Biz bu ayeti okuduk ezberledik, ve onu anlayıp belledik, ve Rasulullah(s.a.v) recm etti, bizde ondan sonra recm ettik.Böyle olduğu halde insanlara zaman uzayıpta onlardan birinin:
Biz Allah’ın kitabında recmi bulamıyoruz demesi ve böylece Allah’ın indirmiş olduğu bir farizayı, terk suretiyle dalalete düşmelerinden korkarım. Hiç şüphesiz ki Allah’ın kitabında evli erkek ve kadınlardan olupta zina eden ve zinasında beyyine bulunan yahut da gebelik ve itiraf bulunmasıyla zinası sabit görünen kimse üzerine recm bir haktır.

Okudunuz mu?  Ana ve babaya iyilik ile ilgili hadisler

E. Davud : 5.c / 4418.N Buhari : 14.c / 6684.s
Tirmizi : 3.c / 1455.N Müslim : 5.c / 1691.N
…Ömer b. El-Hattab(r.a)’dan rivayet edilmiştir dedi ki: Resulullah(s.a.v) recm etti; Ebu Bekr recm etti; bende recm ettim. Allah’ın kitabına ilave etmiş olmaktan çekinmemiş olsam onu muhakkak mushafa yazardım. Çünkü ileride bazı kavimlerin gelip onu Allah’ın kitabında bulamayınca inkar edeceklerinden cidden korkuyorum. Tirmizi : 3.c / 1456.N
Ömer İbnu’l Hattab, insanlara hutbe okumuş da Abdurrahman onun için şöyle dediğini işitmiş: Uyanık olunuz; bazı kimseler: Recm de ne oluyormuş? Allah’ın kitabında değnek cezası var diyorlar. Muhakkak ki Allah Resulü(s.a.v) Recmi uygulamışve ondan sonra bizde uygulamışızdır. Şayet bazı kimseler: Ömer Allah’ın kitabından olmayan bir şeyi Allah’ın kitabında ziyade etti dememiş olsalardı, o ayeti nazil olduğu gibi Kur’ana koyardım.
Ahmet İbn Hambel
İbn Kesir: 11.c / 5687.s.
Nesei
…Hafız Ebu Ya’la el-Mavsili derki: Bize Ubeydullah ibn Ömer el-Kovariri….Kesir İbn Salt’dan rivayet etti ki o şöyle anlatmış: Biz Mervan’ın yanındaydık, içimizde Zeyd de vardı. Zeyd: biz zina eden ihtiyar erkeği ve ihtiyar kadını mutlaka recm edin, diye okurduk, dedi. Mervan: onu mushafa yazmadın mı? Diye sordu da, o şöyle dedi: Biz bunu zikretmiştik. Ömer İbnu’l Hattab da içimizdeydi. Size bu hususta yeterli bilgi vereyim mi? Dedi, Biz: Nasıl? Diye sorduk da, şöyle dedi: Bir adam Peygamber(s.a.v)’e;
Ey Allah’ın elçisi, bana recm ayetini yazdır, dedi. Allah Resulü(s.a.v): Şimdi yazdıramam, veya benzeri bir söz söyledi.
İbn Kesir : 11.c / 5687.s
Ebu Ya’la
Nesei
…………….RECM’İN TEVRAT’TA DA OLDUĞU……………….
Abdullah İbn Ömer şöyle haber verdi: Resulullah’a zina etmiş bir Yahudi erkeği ile bir Yahudi kadını getirildi. Bunun üzerine Resulullah(s.a.v) Yahudilerin yanına kadar gidip: -Sizler zina edenlerin üzerine Tevrat’ta ne cezası buluyorsunuz? Diye sordu. Onlar:-Biz zina eden erkek ile kadının yüzlerini karartır, onları bir hayvan üzerine yükler, yüzleri biri birinin aksine gelecek suretde oturtup ve böylece onları dolaştırıp teşhir ederiz dediler. Resulullah(s.a.v) :- Eğer doğru söyleyenler iseniz Tevrat’ı getirin buyurdu. Onlar Tevrat’ı getirdiler ve onu okumaya başladılar. Nihayet recm ayeti üzerine koydu da iki eli arasını ve arkasını okudu. O sırada Resulullah(s.a.v) ile beraber bulunan Abdullah ibn Selam Peyganber’e : ona emret de elini kaldırsın dedi. Genç elini kaldırdı. Birde baktılar ki recm ayeti elinin altındadır. Resulullah zina eden erkek ve dişi yahudilerin recm edilmelerini emretti. Onlar da recm olundular.
Buhari :14.c. / 6670 s.
Müslim : 5.c. / 1699.n.

Okudunuz mu?  Beddua ile ilgili hadisler

ZİNA İLE İLGİLİ AYETLER
Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı içinizden dört şahit getirin.Eğer şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye kadar, yahut Allah onlara bir yol gösterinceye kadar evlerde hapsedin
Nisa /15

Bu ayeti kerime zina eden kadının ölünceye kadar hapsedilmesini istiyor. (Yani, mühebbet hapis.

Okudunuz mu?  Hadis literatürü

Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüz değnek vurun. Allah,a ve ahiret gününe inananlar iseniz Allah’ın dinini uygulamada sizi, onlara karşı acıma duygusu tutmasın. Müminler bir gurupda onlara yapılan azaba şahit olsun.
Nur : 2.ay.
Ubedetubnu Samid(r.a) şöyle dedi. Rasulullah(s.a.v) şöyle buyurdu :
Benden alınız benden alınız.Muhakkak ki Allah zina yapan kadınlar için bir yol tayin etmiştir. Evlenmemiş olan evlenmiş olanla zina ederse bunların her birine yüz değnek ve bir sene sürgün cezası vardır. Evli veya dul olan. Evli veya dul olanla zina ederse bunların her birine de yüz değnek ve recm cezası vardır.
Müslim : 5.c / 1690.N

Okudunuz mu?  Resûlullah'a Salât Ve Selâm Getirmek

Ahmed : Müsned

Ebu Hureyre(r.a)’dan, şöyle demiştir: Resulullah(s.a.v) mescidde ekin müslümanlardan bir kimse yanına geldi ve ona bir nida edip:-Ya Rasulullah! Ben zina yaptım dedi. Peygamber ondan yüz çevirdi. Bu sefer o zat peygamberin yüzünü döndürdüğü tarafa geçip yine:
-Ya Resulullah! Ben zina ettim dedi. Peygamber(s.a.v) ondan yüz çevirdi. Nihayet o zat bu itirafı dört kere tekrarladı. Bu şekilde kendi aleyhine dört kere şehadet edince Resulullah onu çağırıp:
-Sende delilik var mı? Diye sordu o zat:
-Hayır dedi. Resulullah: sen evli misin? Diye sordu. O zat:
-Evet dedi. Bunun üzerine Resulullah oradakilere: -Bunu götürünüz ve recm ediniz emrini verdi.
Müslim : 5.c / 287.s. 16

… Cabir ibn Abdillah(r.a) şöyle diyordu: Resulullah(s.a.v) Eslem kabilesinden bir adamı, Yahudilerden bir adamı ve onun zina ettiği kadını recm etti.
Müslim : 5.c. / 1701.N
…………………RECMİ RİVAYET EDEN SAHABELER………………..
1- Ebu Hureyre (r.a) Buharı : 14.c / 6684.s
2- Ömer İbnu’l Hattab (r.a) Buhari : 15.c / 7107.s
3- Abdullah ibn Ömer (r.a) Buhari : 14.c / 6670.s
4- Ubadetu-bnu Samid (r.a) Müslim : 5.c / 1690.n
5- Bera İbn Azib (r.a) E. Davud : 5.c / 4447.n
6- Semure (r.a Tirmizi : 3.c / 1463.n
7-Nu’man B. Beşir(r.a) E. Davud : 5.c / 4459.n
8-İmran bin Hüsayn(r.a) E. D. : 5.c / 4440.n
9-Abdullah ibn Mes’ud(r.a) E.D. : 5.c / 4352.n
10-Aişe(r.a) E.D. : 5.c / 4353.n
11-İbn Abbas(r.a) E.D. : 5.c / 4399.n
12-Vail(r.a) E.D. : 5.c / 4379.n
13-Ebu Zeyban(r.a) E.D. : 5.c / 4402.n
14-Semmak(r.a) E.D. : 5.c / 4423.n
15-Ebu Said(r.a) E.D. : 5.c / 4431.n
16-Bureyde(r.a) E.D. : 5.c / 4431.n
17-Halin bin Leclac E.D. : 5.c / 4435.n
18-Cabir(r.a) E.D. : 5.c / 4438.n
19-Abdullah bin Bureyde(r.a) E.D. : 5.c / 4442.n
20-İbn Ebu Bekre(r.a) E.D. : 5.c / 4443.n

Okudunuz mu?  Her güne bir sünnet...

Cevap: Recm Konusu Hadisleri

Kayıtsız Üye
Çok sağlam bir izah. Teşekkür ederim hocam.


Cevap: Recm Konusu Hadisleri

Kayıtsız Üye
İslamda recm vardır ve sadece münafıklar bunu inkar eder


Cevap: Recm Konusu Hadisleri

Kayıtsız Üye
yoktur ve kuran dışına çıkan şaşkınlar olduğunu iddia eder.


Kayıtsız Üye
Kuranda recm varmışta sonradan neshedilmişte cartta curtta bu vahşedi hiçbir zihin izah edemez…Hele hele Allahın emri demek sapıklıktır.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun çokgüzel açıklama olmus


Kayıtsız Üye
Zina Haddi

Fasil : HUDUD BÖLÜMÜ
Konu : Zina Haddi
Ravi : İbnu Abbas

Hadis: Hz. Ömer (ra)`i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti: "Allah Teala hazretleri Muhammed (sav)`a hak (din ile) gönderdi ve O`na Kitaba indirdi. Bu indirilenler arasında recm ayeti de vardı! Biz bu ayeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resulullah (sav) zina yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah`da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkara sapabilecek ve) Allah’ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalalete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinaları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- sübüt bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah’da mevcut bir haktır. Allah`a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teala` nın kitabına ilavede bulundu" demeyecek olsalar, recm ayetini (Kitabullah’a) yazardım."

Okudunuz mu?  Bir Mazereti Olmaksızın Namazda Başını Sağa Sola Çevirmenin Mekruh Oluşu

Hadis No : 1589


Kayıtsız Üye
Siz burada Allahin kitabi kuran i kerim eksik mi diyorsunuz yani Allahin kuranda söyledigi o bizim korumamizdadir ayetini reddediyorsunuz ve dinden cikmis oluyorsunuz bu sapkinliltan ve yoldan cikmaktan baska bir şey degildir.


Kayıtsız Üye
Peygamberin din adına Yüce Allahın Kitabı Kur’an-ı Kerim hariçinde helal yada haram üretmesi mümkün değil. Ayetleri dikkatlice inceleyiniz. Aksi durumda neler olacağını Yüce Allah net bir şekilde ortaya koyuyor.

Hakka Suresi 69:43-44-45-46
(O), âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir.
Eğer (Peygamber) bize atfen bazı sözler uydurmuş olsaydı,
Elbette onu (peygamberi) kıskıvrak yakalardık.
Sonra onun şah damarını koparırdık.

Okudunuz mu?  İlim adabı ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Islam Kurandir kardesim.Kuranda olmayani Kuranda varmis gibi gösterirseniz baskalarida baska seylerin Kuranda oldugunu iddia eder ozaman.Allah kendisinin korudugu kitabi haşa doğru koruyamamista bir ayeti yokmu olmus?Baskalarinin dedigini Allah demis diye kabul edemeyiz.Allahin dedikleri Kurandir.Kuran Allah kelamidir.Onun disindakiler haşa Allahin dedigi gibi Allah’a iftiradir.Din alimleri Tanri değil insandir.Din alimlerinin cogunlugu bőyle diyor diye bunun doğru oldugu anlamina gelmez.Eger Allahin kitabinda eksiklik oldugunu dūsünen olursa iste bőyle baska Tanrilar edinir


Molla_Efdal
Gerçekten bakıyorumda çok fazla boş laf etmişsiniz. Eğer iki dakika Kur’an okusaydınız Nasih ve Mensuh ayetlerin bulunduğunu anlarsınız. Ama SADECE BOŞ KONUŞMAKTAN ÖTEYE GİDEMEMİŞSİNİZ. Ayette buyruldu ki:
Biz herhangi bir ayeti nesheder veya onu unutturursak, ondan daha iyisini veya benzerini getiririz. Bilmez misin ki; gerçekten Allah her şeye Kadir’dir. (Bakara 106)

Biz bir ayet yerine başka bir ayeti değiştirdiğimizde, o kişiler: ‘Sen ancak bir uydurucusun!’ derler. Oysa Allah neyi indireceğini pek iyi bilmektedir. Doğrusu onların pek çoğu bilmezler. (Nahl 101)

(Ey Habibim) Biz seni okutacağız da sen asla unutmayacaksın. Ancak Allah’ın dilediği müstesna. Çünkü O âşikârı da bilir, gizliyi de (el-Âlâ, 6-7)

İllede Kur’an diyenler hani nerdesiniz bakın ayet burada ! Siz hala boş boş konuşmayı bilirsiniz zaten.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e "POSTACI" muamelesinde bulunun yukarıdaki yazıları yazan kişiler!! Allahu Teala Rasulüne hüküm verme yetkisi vermiştir!! Siz ister beğenin ister beğenmeyin

Okudunuz mu?  Bir kaç hadis-i şerif (küfür tek millettir)

Resûle itâ’at eden, Allah’a itâ’at etmis olur.) [Nisâ 80]

(Resûl, size ne verdiyse onu alin, size neyi yasakladiysa ondan sakinin!) [Hasr 7]

(De ki "Eger Allah’i seviyorsaniz bana uyun ki Allah da sizi sevsin!") [A.İmrân 31]


Kayıtsız Üye
Sünneti inkar edenler, sünnetsiz insanlardır !!!


mutlua
ala suresi 6. ayet (Sana Kur’an’ı okutacağız ve sen onu unutmayacaksın.)

ala suresi 7. ayet (Ancak (bu) Allah’ın dilediği şeydir. Muhakkak ki O, açık ve gizli olanı bilir.)

bak bu ayet tam seni anlatıyor kendi sözlerinizi düşüncelerinizi kurana söyletmek için ayetleri gerçeklerinden çarpıtıp Allahın lanetlediği insan vasıflarını yapmaktan çekinmiyorsunuz birde kendinize müslümanız diyorsunu

alimran 78. ayet (Bir de onlardan bir grup vardır ki, siz onu kitaptan sanasınız diye, dillerini kitaba bakarak eğip büğerler. Oysa o, kitaptan değildir. Yine: «O, Allah tarafındandır.» derler. Oysa Allah tarafından değildir. Ama, bile bile Allah namına yalan söylerler.)

Nahl 101: Biz bir âyeti değiştirip yerine başka bir âyet getirdiğimiz zaman -ki Allah, neyi indireceğini gayet iyi bilir- onlar Peygamber’e, Sen ancak uyduruyorsun derler. Hayır, onların çoğu bilmezler. )

Nahl 102: Ey Muhammed! De ki: Ruhu’l-Kudüs (Cebrail), inananların inançlarını sağlamlaştırmak, müslümanlara doğru yolu göstermek ve onlara bir müjde olmak üzere Kur’an’ı Rabbinden hak olarak indirdi. )

Okudunuz mu?  Hasetlik yapmak ile ilgili hadisler

Nahl 101 paylaşmışsın Nahl 102 paylaşmaya cesaret edemedinmi orada kurandan bir bütün olarak bahsettiğinimi gördün yoksa o zaman bir önceki ayette incil ve tevrattan bahsediyor

Biz bir ayet yerine başka bir ayeti değiştirdiğimizde cümlesi kurandan tek tek ayetler olmadığı yahudilik ve hıristiyanlığın kaldırıldığını söylüyor

bu sana göre doğru değilse yahudilik hıristiyanlık yani tevrat ve incil şu anda mevcut şekli ile hak kitaplar oluyorlar bir müslüman namazı orucu zekatı terk edebilir içki içebilir zina yapabilir sana göre bu ayetler nesih mensuh delili tevrat incil hükmünün kaldırıldığını söyleyen ayetler değil

hak kitap değiller ise kuranda bunların hükümsüz olduklarını söyleyen ayet hangisi oluyor söylermisin


Şema
Mutlu a

Kuranı bu güne taşıyanlar ile sünneti taşıyanlar aynı kişiler
Recmi reddeden Efendimizi (s) Ebubekiri Osman ı Ömer ı ve Aliyi reddediyor demektir (ra)
Din usulü öğrenin sonra öğretmeye çalışın


ŞafakAyIşık
Bazı kimseler: Recm de ne oluyormuş? Allah’ın c.c. kitabında değnek cezası var diyorlar. Bu insanlar Kuranı-Kerim´in Kıyamete kadar korunacağına canı-gönül´den inananların ta kendileridir mutlaka. Gelgelelim recm edilenlere, Kuranı-Kerim 23 sene zarfında tamamlandı değnek cezası ise kim bilir 23 senelik Peygamberlik döneminin kacıncı yılında indirildi, kadınlar bir yana yeni doğumuş kız cocuklarına sen hangi günahtan dolayı öldürüldün deneceği şu mahsum canlara bu cahil insanların nasıl bir töre uyguladığını hatırlatmaya gerek yok değil mi ?

Okudunuz mu?  İftira ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Allah sasirmislarin yolundan bizi korusun, ne yani Peygmaber Allahtan izin almadan bir kural koyabilirmi? Bu ayetlerin inme sebebi Resulullah sadece Allahin dedigini emreder


Kayıtsız Üye
Recmi inkar edenler ya cahildir yada münafıktır. Recm Resulullahın sünneti ile sabittir. Resulullahın hükmü Allahın hükmüdür. Recm dine aykırı olsaydı Resulullah efendimiz dinde olmayan bir şeyi dine sokmuş olurdu. Dört halife zamanında da Recmin uygulandığı rivayetleri vardır.

Hayır! Rabbine andolsun ki onlar, aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme, içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olmazlar. Nisa suresi, 65


Kayıtsız Üye
Nur Suresi, 2. ayet: Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer değnek (celde) vurun. Eğer Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, onlara Allah’ın dini(ni uygulama) konusunda sizi bir acıma tutmasın; onlara uygulanan cezaya mü’minlerden bir grup da şahit bulunsun


recm hadisi, recm ile ilgili hadisler, recm hadisleri

Bu kategoride yer alan Halk arasında unutulmuş 40 Sünnet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Recm Konusu Hadisleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.