Anasayfa
16 Eylül 2021, 12:43

Erkeklerin veya kadınların bacaklarındaki tüyleri yolmalarının caizliği nedir?

Erkeklerin veya kadınların bacaklarındaki tüyleri yolmalarının caizliği nedir?

ßaran
Erkeklerin bacak, kol, omuz, sırt, kalça gibi yerlerinde bulunan kılları yolmak veya tıraş etmek caiz değildir, dini yönden sakıncalıdır.

Fıkıh alimleri yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin, tabi şeklinden çıkarmanın, kirpikleri düzeltmenin veya takma kirpik kullanmanın caiz olmadığını belirtirler. Çünkü diş, kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir. Aslında olmayıp sonradan biten yüzdeki kıllar ise bu sınıfa girmediğinden, kadının bunları gidermesin de bir mahzur görülmemektedir. Aynı şekilde kadının bacağındaki kılları gidermesinde de bir mahzur yoktur. Çünkü bu kaş gibi bir uzuv mesabesin de değildir.

Okudunuz mu?  Kendisine büyü yapılıp cin musallat olan kişi bunlardan nasıl kurtulabilir?

SİE


Cevap: Erkeklerin veya kadınların bacaklarındaki tüyleri yolmalarının caizliği nedir?

kaser
kadınlarının bazılarında kaşlarının ortaları birleşiktir yani erkek gibi peki onları almak caiz midir?


Yanıt: Erkeklerin veya kadınların bacaklarındaki tüyleri yolmalarının caizliği nedir?

ßaran
< kadınlarının bazılarında kaşlarının ortaları birleşiktir yani erkek gibi peki onları almak caiz midir? >
"Normal kadın kaşının bir şekli (normal sayılan şekilleri) vardır. Bunların dışına çıkan, göze sakil (çirkin) gelen, sahibini çirkin gösteren ve bu yüzden onu rahatsız eden fazla kıllar alınabilir. Normal kaşları, modaya uyarak inceltmek, yerlerini değiştirmek… caiz görülmemiştir.” (Prof. Dr. Hayreddin Karaman)
forumduasi.com/ozel-mahrem-konular/20992-kas-alma-kil-yoldurma.htmlKaş Alma – Kıl Yoldurma

Okudunuz mu?  Cennet ve Cehennemin Ebediyeti

Soru: Erkeklerin veya kadınların bacaklarındaki tüyleri yolmalarının caizliği nedir?

kaser
sorumun yanıtını tam alamadım baran abi tmm eş izin verirse kadın kaşını alabilir ama benim sorduğum farklı … kaşının ortası birleşik olursa yani erkeğe benziorsa alması caiz midir?


Mehmet
Bu konuyu iyi araştırın ve ona göre burada bilgi verin,detaya girilmesi ve iyi irdelenmesi gereken bir konu.güzellik ön safta olunca kadın için kocasının beğenisini kazanmak ise mesele araştırılması gereken bir konu.Pek bilgim olmadığı için daha fazla yorum yapmam doğru olmaz.

Okudunuz mu?  Yemin-i Lâğv Nedir?

ezdli cündep
Selamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatuh

Resulullah (sallAllahu aleyhi ve sellem) ister erkek ister kadın olsun yüzdeki kılların alınmasından nehyetmiştir. Alimlerin bir kısmı yüzdeki kılları almayı bu hadise dayanarak Allah’ın yarattığı fıtratı değiştirmek olduğu için caiz görmemişlerdir. Şafi alimleri bir kadının kocası için kaşlarını alabileceğini söylemişlerdir. Hanefiler ise muhanneslere benzeme olmadığı sürece yüzdeki kılların alınabilineceğini söylemişlerdir. Muasır fıkıhçılar ise itidalden çıkılmadığı sürece kaş aldırmanın caiz olduğunu söylemişlerdir.
İbn-i Hacer el-Heytemi "Zevacir” isimli eserinde yüzden kıl almayı büyük günahlardan saymış, ancak kötü gösterecek şekilde çok olursa bunu müstesna tutmuştur. İbn-i Abidin meşhur Haşiyesi’nde (5/239) şöyle demektedir:
"Bu hadiste kıl almanın haramlığı, kadının kendisini başkaları için güzelleştirmesine binaendir. Ancak şayet kadın kocasına güzel görünmek için yüzündeki kılları alırsa buna haram demek çok uzak olur. Zira kadında asıl olan güzelliktir.”
Alimlerden bir kısmı ise yüzde mevcut kılların alınması hususunda güzelleşmek için kadınlara caiz olduğunu ancak erkeklere caiz olmadığını söylerler. Ayrıca alimler kadınların bel, bacak ve diğer yerlerindeki kılları almalarının caiz olduğunu söylemişlerdir.
Sonuç olarak kadının yüzündeki kılları kocasına güzel görünmesi adına alması caizdir. Erkeğin ise yüzündeki kılları alması caiz değildir. Ancak çok kötü bir görünüm olması müstesnadır.

Not: Şeyh Alaaddin Palevi’nin "Mühim Soruların Cevabı" isimli kitabından naklen


Hoca
< "Bu hadiste kıl almanın haramlığı, kadının kendisini başkaları için güzelleştirmesine binaendir. Ancak şayet kadın kocasına güzel görünmek için yüzündeki kılları alırsa buna haram demek çok uzak olur. Zira kadında asıl olan güzelliktir
>


< sorumun yanıtını tam alamadım baran abi tmm eş izin verirse kadın kaşını alabilir ama benim sorduğum farklı … kaşının ortası birleşik olursa yani erkeğe benziorsa alması caiz midir? >
evli bir kadın kocasına güzel görünmek için kendisini çok çirkin gösteren kaş yada kaş arasını alabilir. buna musade edilmiştir.
kaş ile kaş arasını aldırma konusunda fark yoktur.


Ecrinim
konuya ışık tuttuğunu için Allah c.c. razı olsun,elinize sağlık

Okudunuz mu?  Kesilen hayvanın karnında yavru çıkarsa yenir mi? ne yapılması gerek?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum bir sorum olucakti bir kadinin kocasi için güzel gorunmesi için vucudundaki killari almasi caiz mi olur .. heryerde olan kil mesela sirt veya göbekte ..


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Evet alınması mümkün olan bütün kıllarını kadın eşine güzel görünmesi aldırması caizdir.

Okudunuz mu?  Duâda ellerin durumu nasıl olmalıdır?

Kayıtsız Üye
Erkeklerin bacağındaki fazla uzayan kılları alması veya kısaltması uygun mudur ? Hocam normalde almak istemem fakat bacağımdaki kıllar oldukça uzun. Bu yüzden birazcık rahatsız oluyorum . ne yapmalıyım.


imam
Bacaktaki kılları kökten kesmek şartıyla kısalta bilirsiniz


kadınların bacak kıllarını almak günah mı, bacak kıllarını almak günah mı, bacak kıllarını almak caiz mi

Bu kategoride yer alan Göz zinasından nasıl kurtulurum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkeklerin veya kadınların bacaklarındaki tüyleri yolmalarının caizliği nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.