Anasayfa
8 Ağustos 2021, 11:54

Sakal keserken besmele çekmek haram mıdır?

Sakal keserken besmele çekmek haram mıdır?

ßaran
Sakal, Resûl-i Ekrem Efendimizin ehemmiyetli sünnetlerinden biridir. Hiçbir âlim farz olduğunu ileri sürmediği için, terkinde de farzın terki gibi bir hüküm verilmemiştir. Sakal sünnetinde Şafiî ile Hanefî arasında farklı görüş vardır. Şafiî ye göre sakal sünnettir. Kesimi ise sadece tenzihen mekruhtur.
Hanefi de ve diğer iki mezhepte ise hüküm farklıdır. Sakalı bıraktıktan sonra kesmek, tahrimen mekruhtur. (Ahmed Şahin)
Tıraş olurken besmele çekmek küfür mü değil mi meselesi:
Hanefi uleması bu hususta şöyle derler: Zina ve içki gibi kesin olarak haram olan şeyleri işlerken besmele çekmek istihaza mânâsını taşıdığı için küfürdür. Fakat sakal tıraşı gibi ihtilaflı şeyleri işlerken besmele çekmek doğru olmasa da küfür değildir. Mecmeul Enhur. c. 1. s. 701 "de şöyle denmektedir: Zina ederken veya ittifakla haram olan bir şeyi yaparken besmele çekmek küfürdür. (Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 278)
Sakal kesmeye besmele ile başlamak haram değildir ancak alimlerin bu konudaki ihtilaflı görüşlerinden dolayı besmele çekmek uygun olmaz. Esasen sakalı kesmenin sakıncalı görülen kısmı sünnete uygun olarak bırakılmış olan sakal hakkındadır.

forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/59701-delilleri-ile-beraber-sakal-ve-biyik-hakkindaki-hukumler-tam-olarak.htmlDelilleri ile beraber sakal ve bıyık hakkındaki hükümler tam olarak nelerdir?

Okudunuz mu?  Müstehcen resimler ve görüntüler


Cevap: Sakal keserken besmele çekmek haram mıdır?

imamhatipli42
Bizi aydınlattığın için Allah (cc) razı olsun Baran kardeş.


Cevap: Sakal keserken besmele çekmek haram mıdır?

imam
Allah’ın haram kesin olarak kıldığı bir şeyi besmele çekerek yapmak küfürdür.


Cevap: Sakal keserken besmele çekmek haram mıdır?

mperk
Sakalı bıraktıktan sonra kesmek diye bir mantık yok arkadaşlar.

Okudunuz mu?  Şeytan Ve Cinden Korunma

Sakalı kazımak haramdır. Bunun bıraktıktan sonrası diye bir şey yok. Ehl-i sünnet alimlerinin bu konuda ki görüşleri bu şekildedir.


sakal keserken besmele çekilir mi, haram besmele

Bu kategoride yer alan Saz eşliğinde ilahi söylemek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sakal keserken besmele çekmek haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.