Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Aç gözünü, açarlar gözünü atasözünün anlamı

Aç gözünü, açarlar gözünü atasözünün anlamı

Hoca
Aç gözünü, açarlar gözünü.
Uğraşılarında, giriştiğin işlerinde uyanık bulunup dikkatli olman gerekir; yoksa umulmadık, beklenmedik bir anda büyük zararlarla karşı karşıya kalabilirsin. Bu belâdan sonra aklın başına gelir ama iş işten geçmiş olur.

Okudunuz mu?  Akşamın hayrından sabahın şerri yeğdir (iyidir) atasözünün anlamı

Cevap: Aç gözünü, açarlar gözünü atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Hayat çok acımasızdır.Bu dünyada kimse kimsenin göz yaşına bakmaz.Başlamış olduğunuz bir iş de gözünüz açık olmalı işin sonuçlarını önceden düşünmeli ve şayet önceden tedbir alınmadan bir işe girişir iseniz sizi ezer geçer ve kimse gözünüzün yaşına bile bakmaz.

Bu kategoride yer alan Dibi görünmeyen sudan geçme atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aç gözünü, açarlar gözünü atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.