Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Adalet ile zulüm bir yerde barınmaz atasözünün anlamı

Adalet ile zulüm bir yerde barınmaz atasözünün anlamı

Hoca
Adalet ile zulüm bir yerde barınmaz.
Bu iki şey tamamen bir birinin karşıtıdır. Hak, hukuk ve doğruluğun bulunduğu yerde zulüm olamaz, zalimler bulunamaz. Zulmün bulunduğu yerde ise hak yeme, sömürü, eğrilik, azgınlık vardır ve orada da ne adalet ne de âdil vardır.

Okudunuz mu?  Almadan vermek, Allah`a mahsus (yaraşır) atasözünün anlamı

Cevap: Adalet ile zulüm bir yerde barınmaz atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Adalat ve zulüm bir birlerine zıt olan şeylerdir.Nasıl ki iyi ile kötü bir arada olmaz yada hem zalim hemde adil olmaz ise bu ikiside bir arada olmayacağına ve gerekeni an iyi şekilde yapılması gerekmektedir.

Bu kategoride yer alan Dibi görünmeyen sudan geçme atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adalet ile zulüm bir yerde barınmaz atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.