Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Adama dayanma ölür, duvara (ağaca) dayanma yıkılır (kurur) atasözünün anlamı

Adama dayanma ölür, duvara (ağaca) dayanma yıkılır (kurur) atasözünün anlamı

Hoca
Adama dayanma ölür, duvara (ağaca) dayanma yıkılır (kurur).
İnsanlar hayatları boyunca birbirlerine destek verirler, yardımcı olurlar. Ne ki her destek ve yardım sürekli olmaz. O hâlde insan, yapacağı işlerde başkalarının yardımına ve desteğine değil, öncelikle kendi gücüne, bilgi ve becerisine dayanmalı ve güvenmelidir.

Okudunuz mu?  Hamama giren terler atasözünün anlamı

Cevap: Adama dayanma ölür, duvara (ağaca) dayanma yıkılır (kurur) atasözünün anlamı

GÖKŞİN
İnsanlar başkalarından görmüş olduğu destek ve yardımlarına gereğinden fazla güvenmemelidir.Hiç bir destek sonsuza kadar sürmeyeceğinden dolayı kendi işinizi başkalarına güvenmeden kendileri görmelidir.


adama dayanma ölür ağaca dayanma kurur, ağaca dayanma kurur adama dayanma ölür, duvara dayanma yikilir insana guvenme olur

Bu kategoride yer alan Dibi görünmeyen sudan geçme atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adama dayanma ölür, duvara (ağaca) dayanma yıkılır (kurur) atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.