Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Ağaç yaş iken eğilir atasözünün anlamı

Ağaç yaş iken eğilir atasözünün anlamı

Hoca
Ağaç yaş iken eğilir.
Çocuklar mutlaka küçük yaşta eğitilmelidirler. Bu yaşlarda işlenmeye, her türlü bilgiyle donatılmaya elverişlidirler. Zaman geçip de büyüdükçe eğitilmeleri zorlaşır. Yaşlı insan kolay kolay eğitilmez. Onlar tıpkı kuru bir ağaç gibidirler. Eğilmezler, buna zorlanırlarsa kırılırlar. Bu sebeple onlara yeni bir davranış kazandırmak imkânsız gibidir.

Okudunuz mu?  Hocalarla ilgili atasözleri

Cevap: Ağaç yaş iken eğilir atasözünün anlamı

GÖKŞİN
İnsanlar çok küçük yaşlarda eğitilmeleri çok kolaydır.Oysa yaşlı insanlara biçim vermek eğitmek çok güçtür.Bu nedenle bilgi,görgü,beceri vb. gibi konularda çocukları eğitmek topluma yararlı insanların yetişmesini sağlamaktadır.


ağaç yaş iken eğilir hikayesi, ağaç yaşken eğilir hikayesi, ağaç yaşken eğilir ile ilgili hikaye

Bu kategoride yer alan Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olur atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağaç yaş iken eğilir atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.