Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Ahmak iti yol kocatır atasözünün anlamı

Ahmak iti yol kocatır atasözünün anlamı

Hoca
Ahmak iti yol kocatır.
Bazı insanların girişimleri, uğraşıları, didinmeleri, yaptıkları işleri ahmaklıkları yüzünden sonuçsuz kalır; yıpranmalarına yol açar. Bunun böyle olmasının sebebi, işe iyi düşünmeden, plân yapmadan girmiş bulunmaları, karşılarına çıkacak aksilikleri hesaplamamış olmalarıdır. İşte böylesi bir giriş, onları tekrar tekrar yapmak zorunda bırakmış, zaman kaybettirmiş, yormuş ve yıpratmıştır.

Okudunuz mu?  Mart kapıdan baktırır, kazma-kürek yaktırır atasözünün anlamı

Cevap: Ahmak iti yol kocatır atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Bazı insanlar ne kadar çok çalışırlarsa çalışsınlar yaptıkları işleri ahmaklıkları yüzünden sonuçsuz kalır ve yıpranmalarına yol açar.Böyle olması bilinçsiz bir şekilde işe başlamaları ve karşılarına çıkacak olan zorlukları hiç hesap etmeden yapmış olmalarıdır.Böyle olan işlerde işlerini tekrar tekrar yapmak zorunda bırakır zaman kaybına neden olur ve sizi çok yıpratır.

Bu kategoride yer alan Ağır ol, batman gelesin atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahmak iti yol kocatır atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.