Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Akan su yosun (pislik) tutmaz atasözünün anlamı

Akan su yosun (pislik) tutmaz atasözünün anlamı

Hoca
Akan su yosun (pislik) tutmaz.
Bilinen bir şey ki, devamlı akan su kendini ve yatağını temiz tutar; hareketsiz ve birikinti hâlinde olan su da aksine mikrop ve pisliği bünyesinde taşır. Denebilir ki hareketlilik, canlılık ve çalışkanlık insanı canlı ve üretken yapar; iyimser kılar, kötülükten uzak tutar, düşkünlüğünü önler; böylece de o insan hem kendine, hem de başkalarına yararlı olur.

Okudunuz mu?  Atanın (babanın) sanatı oğula mirastır atasözünün anlamı

Cevap: Akan su yosun (pislik) tutmaz atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Eski bir inanışa göre ise akan su hiç bir zaman pis olmaz ve sürekli temiz kalır.Aynen insanlarda öyledir.Uyuşuk tembel bir kişi sürekli tembelliği ile bilinmektedir.Çalışkan olan insan ise çalışkanlığı ve sürekli yeni işlerle uğraşması ile bilinmektedir.

Okudunuz mu?  Hak yerini bulur atasözünün anlamı

akan su yosun tutmaz , Zahmetsız rahmet olmaz

Bu kategoride yer alan Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlık atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akan su yosun (pislik) tutmaz atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.