Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Akan suya inanma, el oğluna güvenme atasözünün anlamı

Akan suya inanma, el oğluna güvenme atasözünün anlamı

Hoca
Akan suya inanma, el oğluna güvenme.
Kimi akar sular yavaş aktığı için tehlikesiz görünebilir, ancak yine de güvenmemelidir. Bir an o suya kapılıp sürüklenebilir, derinlere ve burgaçlara çekilip boğulabiliriz. El oğlu da tıpkı bu akar sular gibidir, kimi yanlarına bakarak onlara güven duyamayız. Çıkarı için bizi tuzağa düşürebilir, başımıza olmadık işler açabilir, zor durumda bırakıp zarara uğratabilir. Bunun için temkinli olmalıyız.

Okudunuz mu?  Çerkez Atasözleri

Cevap: Akan suya inanma, el oğluna güvenme atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Akarsular sesiz ve yavaş aktıklarında dolayı tehlikesiz gibi görünseler de her zaman için bir tehlike arz etmektedirler. El oğlu da aynı bu akarsu gibi zararsız görünse bile onlara güven duyamayız ve çıkarları için bizi tuzağa düşüre bilirler.

Bu kategoride yer alan Adama dayanma ölür, duvara (ağaca) dayanma yıkılır (kurur) atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akan suya inanma, el oğluna güvenme atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.