Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Akşamın hayrından sabahın şerri yeğdir (iyidir) atasözünün anlamı

Akşamın hayrından sabahın şerri yeğdir (iyidir) atasözünün anlamı

Hoca
Akşamın hayrından sabahın şerri yeğdir (iyidir).
Elden geldiğince işler akşam ya da gece yapılmamalıdır. Sabah görülmesi daha uygundur. Çünkü gece iş yapmak tehlikelidir. İnsanların en yoğun, yorgun ve dalgın oldukları zaman bu zamandır. Çalışanların hata yapmaları, işi eksik görmeleri, verimsiz olmaları gündüze oranla daha fazla olur. Ayrıca gündüz elde edilebilen imkânlar gece elde edilemez. Bu bakımdan sabahleyin yapılacak iş kusurlu da olsa, akşam yapılacak işten daha iyidir.

Okudunuz mu?  Çin Atasözleri

Cevap: Akşamın hayrından sabahın şerri yeğdir (iyidir) atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Sabahleyin yaptığınız işlerinizde daha çok verimli olur ve daha çok hasat alabilirsiniz.Bu nedenle sabahları çalışan bir kimse daha dinç olur ve daha verimli çalışmasına da neden olmaktadır.

Bu kategoride yer alan Aşığa Bağdat sorulmaz (ırak değildir) atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akşamın hayrından sabahın şerri yeğdir (iyidir) atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.