Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Allah sabırlı kulunu sever atasözünün anlamı

Allah sabırlı kulunu sever atasözünün anlamı

Hoca
Allah sabırlı kulunu sever.
Acı, yoksulluk, haksızlık ve hastalık gibi üzücü durumlar karşısında ses çıkarmadan, olacak veya gelecek bir şeyi telâşa kapılmadan bekleme erdemidir sabır. Bu, insanın sahip olabileceği en değerli huylardandır. Böyle kimseler dayanıklı olur, güçlüklere göğüs gerer, kötülükleri kolay savar, sıkıntıları çabuk atlatır. Cenab-ı Hak da böyle kullarını sever. Öyleyse bu sevgiye lâyık olmak için sabırlı olmaya gayret etmeli insan.

Okudunuz mu?  Keskin sirke küpüne (kabına) zarar verir atasözünün anlamı

Cevap: Allah sabırlı kulunu sever.

bluescreem
sabretmek,sabredebilmek, Allah’ın izniyle aşılmayacak mesele yoktur,yeterki önyargılarımızla hareket etmeyelim,meselenin üçüncü boyutunu da düşünelim kişilerden bağımsız olarak ruh özlerini anlamaya çalışalım.


Yanıt: Allah sabırlı kulunu sever.

nursema
evet ,sabrın sonu selamettir…

Allah cc razı olsun

Okudunuz mu?  Ağaç yaş iken eğilir atasözünün anlamı

Soru: Allah sabırlı kulunu sever.

Medine
Allah razı olsun mum abi Rabbim bizi rızası için sabredip tevekkül eden kullarından eylesin inşaAllah.amin

forumduasi.com/iman-ve-onemi/6804-iman-sabir-edenler.html


Ebâ Bekr
En güzel cevabı yine Cenab ı hak mutekaddes Hazretlerinin ayetleri veriyor

KEHF/ 28: Nefsince de, sabah akşam rızasını isteyerek Rablerine yalvaranlarla beraber candan sabret. Sen dünya hayatının süsünü isteyerek onlardan gözlerini ayırma. Kalbini, bizi anmaktan gafil kıldığımız, nefsinin kötü arzusuna uymuş ve işi hep aşırılık olan kimseye uyma.

Okudunuz mu?  Rüzgâr esmeyince yaprak kıpırdamaz (dal oynamaz) atasözünün anlamı

HAC/ 35: Ki Allah anıldığı vakit onların kalpleri titrer. Onlar başlarına gelene sabreden, namaz kılan kimselerdir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda harcarlar

NAHL/127: (Ey Peygamber!) Sabret! Sabrın da ancak Allah’ın yardımı iledir. Onlardan dolayı üzülme! Kurdukları tuzaklardan telaş edip sıkıntıya düşme!

Bu kategoride yer alan Atasözleri ve Deyimler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah sabırlı kulunu sever atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.