Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Altın eşik, gümüş eşiğe muhtaç olur atasözünün anlamı

Altın eşik, gümüş eşiğe muhtaç olur atasözünün anlamı

Hoca
Altın eşik, gümüş eşiğe muhtaç olur.
Ne varlığa, ne makama güvenmemeli; hiç kimseye yukarıdan bakılmamalıdır. Gün gelir insan elindeki varlığı yitirip yoksullaşabilir, bir zamanlar kendisinden daha yoksul olan bir kişiye muhtaç olabilir. Mevkisini de kaybedebilir ve kendisinden daha önce altta olan insanların emrinde çalışmaya mecbur kalabilir.

Okudunuz mu?  İyilik eden iyilik bulur atasözünün anlamı

Cevap: Altın eşik, gümüş eşiğe muhtaç olur atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Bulunduğun yere ve bulunduğun makama hiç bir zaman güven olunmaz.Gün gelir elindeki tüm varlıkları yitirip yoksullaşa bilir ve sizden daha yoksul olan bir kişiden siz daha da yoksul olabilir bir kişiye muhtaç olabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Gülme komşuna, gelir başına atasözünün anlamı

…eşik

Bu kategoride yer alan Ahmak iti yol kocatır atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Altın eşik, gümüş eşiğe muhtaç olur atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.