Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az atasözünün anlamı

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az atasözünün anlamı

Hoca
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.
Kimi meseleleri üstü kapalı, bazı ipuçları vererek şöyle bir anlatmak zorunluluğu hasıl olur. Anlayışlı kimseler bu tür konuşmadan ne denmek istendiğini kolayca anlarlar. Ama kavrayışı kıt kimseler ne kadar açık anlatılırsa anlatılsın, ne kadar tekrar edilirse edilsin ne denmek istendiğini bir türlü anlayamazlar.

Okudunuz mu?  Aç tavuk (düşünde) kendini buğday (arpa, darı) ambarında sanır (görür) atasözünün anlamı

Cevap: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Bir insan bir sözü anlamak isterse anlaması için en ufak bir ipucu bile yeter.Kimi anlayışsız insanlar ise söylenilen söz ne kadar açık söylenirse söylensin anlamazlar yada anlamak istemezler.

Bu kategoride yer alan Altın eşik, gümüş eşiğe muhtaç olur atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.