Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Atanın (babanın) sanatı oğula mirastır atasözünün anlamı

Atanın (babanın) sanatı oğula mirastır atasözünün anlamı

Hoca
Atanın (babanın) sanatı oğula mirastır.

Çocuklar küçük yaşlarda öncelikle babalarının yaptıkları işlerle ilgilenirler. Babanın oğulla yakın ilişkisi, çocuğun giderek babasının yaptığı işi öğrenmesine yol açar. Baba da bunun için özel bir çaba sarf etmişse, çocukta, bu işi öğrenme yolu kalıcı olur. Büyüyünce kendisi de bu sanatla uğraşır, geçimini bu yolla sağlamaya çalışır.

Okudunuz mu?  Sen işten korkma, iş senden korksun atasözünün anlamı

Cevap: Atanın (babanın) sanatı oğula mirastır atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Genellikle çocuklar babalarının sanatlarına ilgi duymakta ve büyüyünce de babaların mesleğini sürdürmek ve babalarının sanatı ile uğraşmaktadırlar.Böylelikle sanat babadan oğulla kalmış olur.


Atanin sanati ogula mirastir

Bu kategoride yer alan Akşamın hayrından sabahın şerri yeğdir (iyidir) atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Atanın (babanın) sanatı oğula mirastır atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.