Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözünün anlamı

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözünün anlamı

Hoca
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Bir olay ya da durumun varlığı, gerçekten ortada olup olmadığı, belirtisinin görülmesiyle anlaşılacak bir şeydir. Eğer meydanda bir belirti varsa, olay veya durum da var demektir.

Okudunuz mu?  Çin Atasözleri

Cevap: Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Hayatda yaşanılan her olayın bir nedeni mutlaka vardır.Hiç bir şey kendiliğinden olmaz.Her olayın oluşmasına neden olan bir takım etmenler vardır.Bir olayın meydana gelip gelmediğini anlamak için belirtisine bakmalı ve gerçekten ortada bir belirti var ise olayda var demektir.

Okudunuz mu?  Canı yanan eşek attan yürük olur atasözünün anlamı

Ateş olmayan yerden duman cıkmaz, Ateş olmayan yerden duman çikmas

Bu kategoride yer alan Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun (Bağda izin olsun, üzüm yemeye yüzün olsun). başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.