Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:46
Sohbet
Yönetici

Hırsız boş eve girmez!

Hırsız boş eve girmez!

ömerhattab
Peygamber Efendimizin (aleyhisselam) sohbetlerini; başka dinden olanlar, müşrik ve hatta dinsizler de gelip dinlerlerdi. Bazen soru sorup, iki cihan serverinden cevap alırlardı. Yine böyle bir sohbette, eshab-ı kiramdan birisi, izin isteyip; kendisine devamlı şekilde arız olan vesveseden şikayet ederek bunun sebebini ve bu halden nasıl kurtulabileceğini sordu.
Sohbette bulunan bir Yahudi; Bu sualin cevabını ben verebilir miyim? dedi. Herkes merak içinde Yahudiye döndü. Yahudi; Bizim dinimizde hiç vesvese yoktur! Gel, bizim dinimize gir ve bu dertten kurtul! dedi.
Peygamberimiz (aleyhisselam) tebessüm buyurarak, Hz. Ali’ye seslendi ve; Ya Ali, kalk ve bu suali sen cevapla buyurdu.
Hz. Ali (r.a.) ayağa kalkarak şöyle dedi: Hırsız boş eve girmez! (Yani, bu Yahudi henüz imanla şereflenmedi ki, şeytan onunla uğraşsın ve ona vesvese versin!..)

Okudunuz mu?  Kün feyekün kelimesinin anlamı nedir?

Fakir bir adam, çölü geçmek için yola çıkan kervanın reisine yalvarır: Ben de sizin gitmekte olduğunuz şehre gitmek istiyorum. Bu halimle, yalnız başıma bu çölü geçemem; kurda kuşa yem olurum! Haramiler, yolumu kesip beni öldürürler. Ne olur! Müsaade edin de ben de sizinle geleyim!
Kendisine müsaade edilir ve hep birlikte yola koyulurlar. Kervan, geceleyin uyku halinde iken, eşkıyalar tarafından basılır. Herkesi zorla kaldırırlar ve para ve kıymetli eşyaları olarak ne varsa alırlar. Tam gidecekleri sırada, kervana yalvar yakar katılan fakir adam, eşkıyanın başının yanına gider ve; Kervanbaşının şalvarını unuttunuz! Çok kıymetlidir. Onu almadan gitmeyin! der.
Eşkıya, adamın dediğini de yapar; kervanbaşını donla bırakırlar.
Bu talan ve kargaşa devam ederken, bir de bakarlar ki, zaptiyeler akın akın üzerlerine doğru gelmektedir. Eşkıyalar ellerindeki bütün para ve malları bırakıp kaçarlar.
Kervanbaşı garip adamın yanına yaklaşıp sorar: Sen, yalvar yakar kervanıma dahil oldun. Bu iyiliğimin karşılığını benim şalvarımı ihbar edip, beni rezil etmekle mi verdin?
Fakir adam, İstedim ki, zulüm şahika noktasına çıksın ve zeval başlasın! Nitekim öyle oldu ve zaptiyeler imdadımıza yetişti! der.

Okudunuz mu?  Şeytan haset ile ilgili vesvese verir mi ?

Biliyorsunuz, sevgili okuyucularım. Fitne, Kur’an-ı kerimde adam öldürmekten daha büyük günah olarak bildirilmektedir. Zamanımızın en büyük cihadı fitneye sebep olmamaktır.


Cevap: "Hırsız boş eve girmez!

Gölge AdaM
"Hırsız boş eve girmez!

ALLAH (c.c) razı olsun


boş eve hırsız girmez, bos eve hirsiz girmez, hırsız boş eve girmez

Bu kategoride yer alan İblisin beş tane evladı vardır... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hırsız boş eve girmez! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.