Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Bıçağı kestiren kendi yüzü suyu, insanı sevdiren kendi huyu atasözünün anlamı

Bıçağı kestiren kendi yüzü suyu, insanı sevdiren kendi huyu atasözünün anlamı

Hoca
Bıçağı kestiren kendi yüzü suyu, insanı sevdiren kendi huyu.

İyi su verilmiş çelikten yapılan, ustalıkla bilenen bıçak dayanıklı ve keskin olur; bu da onun değerini artırır. Kişileri değerli, sevimli kılan da huy güzelliğidir. Geçimsiz, huysuz kimseler toplumca sevilmezler.

Okudunuz mu?  Arpa eken buğday biçmez atasözünün anlamı

Cevap: Bıçağı kestiren kendi yüzü suyu, insanı sevdiren kendi huyu.

Hüzünn
Huyu güzel olanın her şeyi güzeldir. Fakat, huy güzelliği, huysuzlukla test edilmelidir. Bir insan huysuzluk karşısında da tavır değiştirmiyorsa, yani çevresindekiler akrep ve kobra bile olsa, onlara da âdâp ve erkân öğretmeye çalışıyorsa, o güzel huyludur. Mü’min, taşıdığı yüksek karakteri ve yüce ahlakıyla çıyanların bulunduğu yere konulsa dahi onlara da insanî âdâp ve erkânı öğretmeye gayret etmelidir. İyi insanlarla geçinmek kolaydır. Maharet en kötü insanla veya kötü gördüğümüz insanla da daima iyi münasebetler içinde bulunmaktır. İşte, Cennet’in kapılarını açan sırlı anahtar da budur.

Okudunuz mu?  Hak yerini bulur atasözünün anlamı

Ali Budak

Allah cc razı olsun…

Bu kategoride yer alan Komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bıçağı kestiren kendi yüzü suyu, insanı sevdiren kendi huyu atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.