Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Bıçak sapını kesmez atasözünün anlamı

Bıçak sapını kesmez atasözünün anlamı

Hoca
Bıçak sapını kesmez.

Bıçağı bıçak yapan demir kısmı ile sap kısmıdır. Demir kısmı, saplı kısmına ilişemez. Ama başka bıçakların saplarına ilişip zarar verebilir. Bunun gibi insanlar da çok yakınlarına, anne-baba-evlâtlarına ve diğer akrabalarına kolay kolay zarar veremez. Aralarında onları bütünleyen, birbirlerine bağlayan bir kan, bir sevgi bağı vardır.

Okudunuz mu?  Gafile kelâm, nafile kelâm atasözünün anlamı

Cevap: Bıçak sapını kesmez atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Bıçağı bıçak yapan sapıdır.Nasıl ki bir aileyi oluşturan anne ve baba ise bıçağı da oluşturan sapları dır.Bu nedenle çok yakınlarınıza anne baba kardeş ve akrabalarına zarar vermezler.


BICAK SAPINI KESMEZ ATASOZUNUN ANLAMI

Bu kategoride yer alan Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bıçak sapını kesmez atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.