Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Bilmemek ayıp değil, sormamak (öğrenmemek) ayıp atasözünün anlamı

Bilmemek ayıp değil, sormamak (öğrenmemek) ayıp atasözünün anlamı

Hoca
Bilmemek ayıp değil, sormamak (öğrenmemek) ayıp.
İnsan hayatı için bilgi oldukça önemlidir. Ne ki insan her şeyi bilmez. Bilmesine de imkân yoktur. İnsanın her şeyi bilmemesi doğaldır. Bunun utanılacak bir yanı da yoktur. Ancak imkân varken bilmediklerini sorup öğrenmemesi, biliyorum tavrıyla bir işe girişmesi son derece sakıncalıdır ve kusurludur. Çünkü yanlış bir yola saparak hem kendine, hem de başkalarına zarar verebilir.

Okudunuz mu?  Bugünün işini yarına bırakma atasözünün anlamı

Cevap: Bilmemek ayıp değil, sormamak (öğrenmemek) ayıp atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Öğrenmenin ve bilgi edinmenin yaşı ve sonu yoktur.Çağımız insanları sürekli arayış içinde olmaktadır.İnsan kendine gerekli olan bilgiyi sorup öğrenmelidir.Öğrenmedikleri taktirde hatalı davranışlarda bulunabilirler.

Bu kategoride yer alan Bıçak sapını kesmez atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilmemek ayıp değil, sormamak (öğrenmemek) ayıp atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.