Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Bir (sağ) elinin verdiğini öbür (sol) elin görmesin atasözünün anlamı

Bir (sağ) elinin verdiğini öbür (sol) elin görmesin atasözünün anlamı

Hoca
Bir (sağ) elinin verdiğini öbür (sol) elin görmesin.
Yardım yapmak bir insanlık görevi, dinî bir emirdir. Ancak bunu yapmanın da bir yolu yordamı vardır. Yoksula yardım ederken insanın amacı kendini gösterip övünmek değil, görevini ve sorumluluğunu yerine getirmektir. Bu bakımdan yoksulları inciten gösterişlerden kaçınmak; kimsenin haberi, hatta en yakınların bile haberi olmadan yardım yapmak gereklidir. Yoksa tersine bir hareket yardım edilen kimseyi mahcup duruma düşürür, yapılan iyilik de iyilik olmaktan
çıkar.

Okudunuz mu?  Her horoz kendi çöplüğünde öter atasözünün anlamı

Cevap: Bir (sağ) elinin verdiğini öbür (sol) elin görmesin atasözünün anlamı

GÖKŞİN
İnsanlar yoksul ve muhtaç kişilere yaptıkları yardımları bu kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yaparlar.Yapılan bu yardımların gizli tutulması kişinin en yakınlarının bile bu yardımları bilmemesi iyidir.Çünkü kişilere yardım etmek başkalarına karşı böbürlenmek hava atmak amacı ile yapılmaz.Bu amaçla yapılan yardımlar iyilik olmaktan çıkar.

Okudunuz mu?  Gülme komşuna, gelir başına atasözünün anlamı

bir elin verdiğini öbür elin görmesin hadis

Bu kategoride yer alan Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun (Bağda izin olsun, üzüm yemeye yüzün olsun). başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir (sağ) elinin verdiğini öbür (sol) elin görmesin atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.