Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Bugünün işini yarına bırakma atasözünün anlamı

Bugünün işini yarına bırakma atasözünün anlamı

Hoca
Bugünün işini yarına bırakma.
Bir iş günü gününe yapılmalıdır. İşi yarına bırakmak kimi olumsuzlukları da beraberinde getirir. Yarın daha önemli bir işin çıkmayacağını nereden bilebiliriz? Diyelim ki çıktı, o zaman ne yapacağız? Kuşkusuz bugünkü işten önce onu yapacağız, bugünkü iş de kalacak. Dolayısıyla işler birikmeye başlayacak, çıkmaza girecek. Ayrıca bugün yapılması gereken işin sonraki güne bırakılmasıyla önemini yitirmesi, istenen sonucu vermemesi de söz konusu olabilir.

Okudunuz mu?  Söz gümüşse, sükût altındır atasözünün anlamı

Cevap: Bugünün işini yarına bırakma atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Yapılacak olan bir işi günü gününe yapılmaz ise önemini yitirmektedir.Öte yandan gününde yapılmayan bir iş ertesi gün daha önemli bir iş çıktığı için yine yapılmaz.ve böylelikle ertelenip durur.Başarılı kişiler işlerini günü gününe yapan kişilerdir.

Okudunuz mu?  Ev alma komşu al atasözünün anlamı

Bugünü işini yarına bırakma, Bu günün işini yarına bırakma, bugünün işini yarına bırakma

Bu kategoride yer alan Biri yer, biri bakar; kıyamet ondan kopar atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bugünün işini yarına bırakma atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.