Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Yaş kesen, baş keser atasözünün anlamı

Yaş kesen, baş keser atasözünün anlamı

Hoca
Yaş kesen, baş keser.
Ormanı meydana getiren ağaçlar bir memleketin can damarıdır. Yeşil tabiat, berrak su, temiz hava, yağmur, cıvıl cıvıl kuşlar, ağaçla birlikte vardır. Ağaçsız kalan yer kısa zamanda çöle döner, hayat orada son bulur. Öte yandan, ağaç memleket ekonomisine de sayısız katkılarda bulunur. Hem ekolojik denge, hem de iktisadi hayat açısından ağacı koruma görevi bir zorunluluktur. Bu bakımdan bir ağacı boş yere kesen, insan hayatına kıymış gibi suç işlemiş olur.


Cevap: Yaş kesen, baş keser atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Beşikten mezara kadar ağaçlara ihtiyacımız vardır.Ağaçların yararlarını saymakla bitiremeyiz.Ağaçsız bir yerde kuş sesleri olmaz temiz hava olmaz ve çirkin bir görünüme sahip oluruz ve yağmur yağmaz ve susuz kalabiliriz.Bu tür yerlerin çölden bir farkı kalmaz.İnsanlar için yaşam ağaçlarla başka bir güzel ve anlamlıdır.Yararları düşünülmeden sadece kendi ihtiyaçları sağlamak için küçücük fidanları yada taze ağaçları kesmek Küçük çocukları yada insanları öldürmek gibidir.Bir insan öldürmüşçesine büyük bir suç olur.

Okudunuz mu?  Ağaç yaprağı ile güzeldir (gürler) atasözünün anlamı

Yaş kesen baş keser

Bu kategoride yer alan Besle kargayı, oysun gözünü atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaş kesen, baş keser atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.