Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Dolu bardak su almaz atasözünün anlamı

Dolu bardak su almaz atasözünün anlamı

Hoca
Dolu bardak su almaz.
Bilinmeli ki, her insanın kaldıracağı, taşıyacağı bir yük vardır. Eğer bu yükten fazlası kendisine yüklenir ve taşıması istenirse verimli bir sonuç da umulmamalıdır. Çünkü gücünün üstündeki bir yükün altından yıkılıp kalması, çöküp ezilmesi kaçınılmazdır. Bu bakımdan her kişiye ancak yapabileceği bir işi yüklemek lâzımdır.

Okudunuz mu?  İran atasözleri

Cevap: Dolu bardak su almaz atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Her insanın kaldıracağı ve taşıyacağı bir yük vardır.Şayet verilen yükten fazlası verilir ise verimli bir sonuç umulmalıdır.İnsanların gücünün üstünde bir yükün altında yıkılıp kalması ve ezilmesi kaçınılmaz olur. Bu nedenle insanlara kaldıramayacakları yükler verilmemelidir.

Okudunuz mu?  Güzün gelişi yazdan bellidir atasözünün anlamı

dolu bardak su almaz atasözünün anlamı kısaca, dolu bardak su almaz atasözü ne demektir

Bu kategoride yer alan Cesurun bakışı, korkağın kılıcından keskindir atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dolu bardak su almaz atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.