Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Eden bulur, inleyen ölür atasözünün anlamı

Eden bulur, inleyen ölür atasözünün anlamı

Hoca
Eden bulur, inleyen ölür.
Bir durumun nasıl sonuçlanacağı olayın gidişatından bellidir. Birilerine kötülük yapmayı kural edinenler, yaptıkları kötülüğün cezasını eninde sonunda görürler; bu dünyada olmasa bile öbür dünyada. Öte yandan inlemekten kurtulamayan ağır hasta da ölür.

Okudunuz mu?  Dibi görünmeyen suya girme atasözünün anlamı

Cevap: Eden bulur, inleyen ölür atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Bazı davranışların nasıl sonuçlanacağı en başından belli olur.Başkalarına kötülük eden kişiler gün gelir kendileri de kötülük bulurlar.Öte yandan çok ağır hasta olan acısından inleyen kişi ise ölür.Bunların tümü olayların gidişatından belli olur.

Okudunuz mu?  Görünen köy kılavuz istemez atasözünün anlamı

kötülük yapan kötülük bulur

Bu kategoride yer alan Çok söyleme arsız olur, aç koyma hırsız olur (Aç bırakma hırsız olur, çok söyleme ars başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eden bulur, inleyen ölür atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.