Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Sen işten korkma, iş senden korksun atasözünün anlamı

Sen işten korkma, iş senden korksun atasözünün anlamı

Hoca
Sen işten korkma, iş senden korksun.
Bir işi başarmada azim ve cesaret çok önemlidir. Eğer girişeceğin işi gözünde büyütür, bunun altından kalkamam diye korkar, azmini yitirirsen başarılı olamazsın. Korkma, cesaretle işin üstüne üstüne git, bak nasıl iyi bir sonuç alacaksın.

Okudunuz mu?  Ava gelmez kuş olmaz, başa gelmez iş olmaz atasözünün anlamı


Cevap: Sen işten korkma, iş senden korksun atasözünün anlamı

GÖKŞİN
İnsanlar yapacakları işleri gözlerinde büyütme melidirler.Büyük bir sabır ve inatla çalışıp o işi büyük bir başarıyla tamamlamalıdır.İnsan istedikten sonra başaramayacağı iş yoktur.

Bu kategoride yer alan Pilâvdan dönenin kaşığı kırılsın atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sen işten korkma, iş senden korksun atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.