Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

El eli yıkar, iki el de yüzü atasözünün anlamı

El eli yıkar, iki el de yüzü atasözünün anlamı

Hoca
El eli yıkar, iki el de yüzü.
Toplu yaşama biçimi herkese bir görev yükler. Bu görevlerin yapılması bir yandan düzeni sağlar, bir yandan da sıkıntıların ortadan kalkmasını. Dolayısıyla karşılıklı yardımlaşma esasına dayalı bu görev iyilikleri çoğaltır, toplumu güçlü kılar.

Okudunuz mu?  İt ürür, kervan yürür atasözünün anlamı

Cevap: El eli yıkar, iki el de yüzü atasözünün anlamı

GÖKŞİN
İyilikten anlayan bir kimseye bir yardımımız dokunur ise o kişi yapılan yardımın altında kalmayarak bize aldığı güç ve imkanlarla daha fazla yardım etmek arzusu ile dolar ve yapılan iyiliği karşılıksız bırakmaz.

Okudunuz mu?  Açın karnı doyar, gözü doymaz atasözünün anlamı

El eli yıkar elde döner yüzü yikar, Bir el bir eli yıkar iki el bir yüzü yıkar

Bu kategoride yer alan Sen işten korkma, iş senden korksun atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

El eli yıkar, iki el de yüzü atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.