Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Sabır acı ise de (acıdır) meyvesi tatlıdır atasözünün anlamı

Sabır acı ise de (acıdır) meyvesi tatlıdır atasözünün anlamı

Hoca
Sabır acı ise de (acıdır) meyvesi tatlıdır.
Acı, yoksulluk, haksızlık gibi üzücü durumlar karşısında ses çıkarmadan onların geçmesini bekleme erdemi gösteren ve direnen kişi, sonunda kârlı çıkar. Çünkü Yüce Allah, sabredenlerle beraberdir; onları sabırları karşılığında mutlaka mükâfatlandıracaktır.


Cevap: Sabır acı ise de (acıdır) meyvesi tatlıdır atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Olan olaylar karşısında sabırlı olmak kimi zaman çok güç olur.Ama sıkıntılara acılara sabreden kişiler sabırlarının neticesinde iyi sonuçlar alınır ve mutlu olurlar.

Bu kategoride yer alan Sağ elinin verdiğini sol elin görmesin atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabır acı ise de (acıdır) meyvesi tatlıdır atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.