Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Mart kapıdan baktırır, kazma-kürek yaktırır atasözünün anlamı

Mart kapıdan baktırır, kazma-kürek yaktırır atasözünün anlamı

Hoca
Mart kapıdan baktırır, kazma-kürek yaktırır.
Mart ayı şiddetli soğukların olduğu bir aydır. Zaman zaman güneş görünse ve havalar ısınıyor gibi olsa da soğuklar şiddetini azaltmaz. Çoklukla bugünlerde yakacak tükenir, insanlar zor durumda kalırlar, evde bulunan kazma-kürek saplarını bile yakmak zorunda kalırlar.

Okudunuz mu?  Gönül ferman dinlemez atasözünün anlamı


Cevap: Mart kapıdan baktırır, kazma-kürek yaktırır atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Genellikle mart ayında havaların nasıl olacağı önceden kestirilemez.Havalar çok güzel olduğu gibi çok soğuk havalarda olabilir ve kapıdan dışarıya çıkamazlar.Yiyecek,içecek ve yakacak kalmayınca sıkıntılı günlerin başlamasına neden olur.Soğuk nedeni ile evde bulunan sandık,çıta kazma kürek sapı gibi yakacak cins den ne bulursak onları yakarız.

Okudunuz mu?  Hayır dile komşuna, hayır gele başına atasözünün anlamı

mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır kompozisyon, Mart kapidan baktirir kazma kurek yaktirir, mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır

Bu kategoride yer alan Pilâvdan dönenin kaşığı kırılsın atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mart kapıdan baktırır, kazma-kürek yaktırır atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.