Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Leyleğin ömrü laklakla geçer atasözünün anlamı

Leyleğin ömrü laklakla geçer atasözünün anlamı

Hoca
Leyleğin ömrü laklakla geçer.
Aylak, işsiz-güçsüz, bir iş yapmak istemeyen kişi zamanını boş ve anlamsız konuşmalarla geçirir. Çene çalmaktan başka bir işe yaramayan bu kimselerle bir arada bulunarak zaman harcamaktan kaçınmak bir zorunluluktur.


Cevap: Leyleğin ömrü laklakla geçer atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Tembel işi gücü olmayan kişi ömrünü boşuna zaman öldürerek orada burada vakit harcayarak ve boş yere çene çalarak konuşarak geçiren elinden hiç bir iş gelmemesidir.

Okudunuz mu?  Zazaca atasözleri

Leyleğin ömrü laklakla geçer

Bu kategoride yer alan El eli yıkar, iki el de yüzü atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Leyleğin ömrü laklakla geçer atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.