Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Kötü komşu insanı (adamı) hacet sahibi eder atasözünün anlamı

Kötü komşu insanı (adamı) hacet sahibi eder atasözünün anlamı

Hoca
Kötü komşu insanı (adamı) hacet sahibi eder.
İnsanlar en çok birbirlerine yakın olan insanlarla yardımlaşırlar. İnsanın yardımlaşacağı insanlardan biri de komşusudur. Eğer komşu kötü huylu biri ise, kendisinden emanet olarak istenen bir şeyi vermez. Emanet isteyen de geri çevrildiği için ihtiyaç duyduğu şeyi satın almak zorunda kalır. Böylelikle o kötü komşu, insanı bir alet-eşya sahibi yapmış olur.

Okudunuz mu?  Tebdil-i mekânda ferahlık vardır atasözünün anlamı


Cevap: Kötü komşu insanı (adamı) hacet sahibi eder atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Kişinin şayet komşusu iyi değil ise ,komşusuna emanet verdiği bir malı geri alamazlar.Bu nedenle aynı maldan bir tane daha almak zorunda kalırlar ve mal sahibi olurlar.Bunun gibi yaşadığı yerlerde insanlarla geçinemeyen kişi kendisine uygun iyi kimselerin olduğu yerlere taşınırlar ve buda kişileri mal sahibi yapar.

Okudunuz mu?  Çivi çiviyi söker atasözünün anlamı

Cevap: Kötü komşu insanı (adamı) hacet sahibi eder atasözünün anlamı

Şema
Kötü komşu veya kötü ev sahibi insanı ev sahibi yapar derler

Bu kategoride yer alan Din ile ilgili atasözleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kötü komşu insanı (adamı) hacet sahibi eder atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.