Anasayfa
13 Temmuz 2021, 19:33
Atasozleri
Abone

Kimi köprü bulamaz geçmeye, kimi su bulamaz içmeye atasözünün anlamı

Kimi köprü bulamaz geçmeye, kimi su bulamaz içmeye atasözünün anlamı

Hoca
Kimi köprü bulamaz geçmeye, kimi su bulamaz içmeye.
Hayat sıkıntılarla, çelişkilerle doludur. Buna bir de insanların nasipleri arasındaki tutarsızlıklar eklenince hayat daha da çekilmez olur. Kimileri bolca bulurken, kimileri hiç bulamaz. Bu da toplumu kargaşaya sürükler. Gerekli olan şey dengeyi sağlamaktır.


Cevap: Kimi köprü bulamaz geçmeye, kimi su bulamaz içmeye.

betafix
< Hayat sıkıntılarla, çelişkilerle doludur. Buna bir de insanların nasipleri arasındaki tutarsızlıklar eklenince hayat daha da çekilmez olur. Kimileri bolca bulurken, kimileri hiç bulamaz. Bu da toplumu kargaşaya sürükler. Gerekli olan şey dengeyi sağlamaktır.

Okudunuz mu?  Ağaç ile ilgili atasözleri ve anlamları

>
evet her durumda şükrü terk etmemeli..sabır dilemeli..şefaat istemeli..başımıza ne gelirse gelsin en zor anda bile ..o anı güzelleştiremiyorsak tebesüm edebilmeliyiz..çünkü Allah varken dert yok tasa yok..(dedem alalh varken gayle yok derdi..) ne güzel söylemiş..

Bu kategoride yer alan Keskin sirke küpüne (kabına) zarar verir atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kimi köprü bulamaz geçmeye, kimi su bulamaz içmeye atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.