Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Fukaranın tavuğu tek tek yumurtlar atasözünün anlamı

Fukaranın tavuğu tek tek yumurtlar atasözünün anlamı

Hoca
Fukaranın tavuğu tek tek yumurtlar.
Yoksulun şansı hemen hemen hiç gülmez. Onun eline geçen imkânlar da öyle çok değildir. İmkânları sınırlıdır; bunun için, hangi işe el atarsa atsın, zengin gibi kazanamaz. Umduğundan fazla kazandığı görülmemiştir.

Okudunuz mu?  Gülme komşuna, gelir başına atasözünün anlamı

Cevap: Fukaranın tavuğu tek tek yumurtlar atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Yoksul kişinin kazancı da durumuna uygundur ve azdır.Zengin kişi ile yoksul kişi bir iş için aynı parayı ortaya koysalar bile fakirin kazancı zenginin kazancından daha az olmaktadır.


Fukaranın tavuğu tek tek yumurtlar

Bu kategoride yer alan Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fukaranın tavuğu tek tek yumurtlar atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.