Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

İsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü atasözünün anlamı

İsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü atasözünün anlamı

Hoca
İsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü.
Birinden bir şey isteyen biraz utanır ama isteği yerine getirmeyen daha çok utanması gerekir. Darda kalanın, ihtiyacı olanın, bir şeyi başkasından istemesinde utanılacak bir yan yoktur.

Okudunuz mu?  Çerkez Atasözleri


Cevap: İsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü.

Asya_2008
bu zamanda o kadar yuzsuz varki bazen kime ne verecegimizide sasiriyoruz versek bir turlu vermesek gonul isterki verilen sey gercek yerini bulsun iyilk yapmaktadada bazen terettute dusuyoruz

Bu kategoride yer alan Gönülden gönüle (kalpten kalbe) yol vardır. (Kalp kalbe karşıdır) atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.