Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Hayır dile komşuna, hayır gele başına atasözünün anlamı

Hayır dile komşuna, hayır gele başına atasözünün anlamı

Hoca
Hayır dile komşuna, hayır gele başına.
Kim başkaları için iyi niyet besler, iyilik diler, hayır isterse, başkaları da onun için aynı şeyleri düşünür. Kural o ki, iyilik ve kötülük karşılıklıdır. İyilik isteyen iyilik bulur, kötülük isteyen de kötülük.

Okudunuz mu?  Cesurun bakışı, korkağın kılıcından keskindir atasözünün anlamı


Cevap: Hayır dile komşuna, hayır gele başına atasözünün anlamı

GÖKŞİN
İnsanlar başkaları için iyi şeyler isterse hayır işler ise başkalarının iyiliğini düşünür ise günü gelince başkaları da kendisi için iyi şeyler dilerler ve yaparlar.


hayır dile komşuna hayır gele başına, hayır dile komşuna hayır gelsin başına atasözünün anlamı, Hayır dile komşuna hayır gele

Bu kategoride yer alan Gençliğin kıymeti ihtiyarlıkta bilinir (anlaşılır) atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayır dile komşuna, hayır gele başına atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.