Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:40
Atasozleri
Abone

Hayvanı yardan düşüren bir tutam ottur atasözünün anlamı

Hayvanı yardan düşüren bir tutam ottur atasözünün anlamı

Hoca
Hayvanı yardan düşüren bir tutam ottur.
Bk. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.
Hekimden sorma, çekenden sor.
Bir hastanın ne çektiğini, hekim değil hasta bilir. Çünkü ateş düştüğü yeri yakar. Bunun gibi bir derde düşenin, bir felâkete uğrayanın, sıkıntılar içinde kıvrananın çektiği çileyi, ancak kendisi bilir, çare sunan, çözüm yolu gösterenler değil.


Cevap: Hayvanı yardan düşüren bir tutam ottur atasözünün anlamı

GÖKŞİN
İnsanlar kendileri için küçük menfaatlere uğruna büyük zararlara uğraya bilir ve sıkıntılar içinde çaresizlik içinde çektiği çileyi ancak kendisi bilir ve bu küçük menfaatler peşinde koşanlar zararlı çıka bilirler.

Okudunuz mu?  Balık baştan kokar atasözünün anlamı

hayvanı yardan düşüren bir tutam ottur

Bu kategoride yer alan Gençliğin kıymeti ihtiyarlıkta bilinir (anlaşılır) atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayvanı yardan düşüren bir tutam ottur atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.