Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:38
Deyimler
Yönetici

Zevkten dört köşe olmak deyiminin anlamı

Zevkten dört köşe olmak deyiminin anlamı

Hoca
Zevkten dört köşe olmak: Çok mutlu olduğu anlaşılmak, çok sevinip keyiflenmek ve aşırı zevk duymak."Takımı galip gelince zevkten dört köşe oldu."


Cevap: Zevkten dört köşe olmak deyiminin anlamı

ALARCIN
Hayatımızda mutlu olduğumuz anlar olur. Ancak güzel haberler aldığımızda, heyecanla beklediğimiz ve gerçekleşen olaylarda sevincimiz dörde katlanır. Sevincimizden yerimizde duramayacak hale geliriz. Zevkten dört köşe olmak bu tür durumlar için kullanılan bir deyimdir.

Bu kategoride yer alan Tabana kuvvet deyiminin anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zevkten dört köşe olmak deyiminin anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.