Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:59
Deyimler
Yönetici

Yol açmak deyiminin anlamı

Yol açmak deyiminin anlamı

Hoca
Yol açmak: 1. Yeni bir yol yapmak. 2. Herhangi bir sebepten ötürü kapanmış yolu açmak, geçilir duruma getirmek. 3. Birinin geçmesi için kenara çekilip geçme önceliği tanımak. 4. Bir olayın başlamasına sebep olmak, öncülük etmek."Onun bu çıkışı özgürlük hareketinin başlamasına yol açtı."


Cevap: Yol açmak deyiminin anlamı

ALARCIN
Gerçek ve mecazi anlamlarda kullanılabilen çok geniş anlamlı bir deyimdir. Kapalı yolları açarak kullanılabilir hale getirmek ve bir olaya ya da bir tartışmaya neden olacak davranışlarda bulunmak.

Okudunuz mu?  Aralarından kara kedi geçmek (veya aralarına kara kedi girmek) deyiminin anlamı

ŞİRİNE
İş makinaları şu yolları açsalar ne kadar güzel olacak


yol açmak deyiminin anlamı, yol açmak

Bu kategoride yer alan Burnu havada (olmak) deyiminin anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yol açmak deyiminin anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.