Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:19
Deyimler
Yönetici

Kafası kazan (gibi) olmak, (veya kafası şişmek) deyiminin anlamı

Kafası kazan (gibi) olmak, (veya kafası şişmek) deyiminin anlamı

ßaran
Kafası kazan (gibi) olmak, (veya kafası şişmek): 1. Zihni yorulmak. 2. Gürültülü, patırtılı şeyler dinlemekten rahatsız olmak, yorgunluk duymak."Kesin artık şu makinenin sesini, kafam kazan gibi oldu."


Cevap: Kafası kazan (gibi) olmak, (veya kafası şişmek) deyiminin anlamı

ALARCIN
Kişi kalabalık ortamlarda durduğu zaman ya da saatlerce çalıştığı için ve günlük çalışma limitini doldurduğundan kafası artık hiç bir şey almamaya ve bundan sonra ağrımaya başlamasıdır.

Okudunuz mu?  Ağzından Baklayı Çıkarmak Deyimi ve Hikayesi

başı şişmek.

Bu kategoride yer alan Aklına esmek deyiminin anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafası kazan (gibi) olmak, (veya kafası şişmek) deyiminin anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.