Anasayfa
9 Şubat 2023, 23:53
Namazlar
Yönetici

Yeni Namaz Kılmaya Başlayanların Hataları

Yeni Namaz Kılmaya Başlayanların Hataları

yasemin_15
Ben 15 yaşındayım ve bugün namaza başladım.Ama tam olarak ezberleyemedim.Bu yüzden namaz da yanım da kağıt vardı ve bazen ordan baktım.Birde çok heyecan yaptım bu yüzden takır takır okudum duaları şaşırdım ve başa sarmak zorunda kaldım.Acaba bu yaptıklarım günah olmuşmudur öğrenmek istiyorum.


Cevap: Yeni Namaz Kılmaya Başlayanların Hataları

mumsema
< Ben 15 yaşındayım ve bugün namaza başladım.Ama tam olarak ezberleyemedim.Bu yüzden namaz da yanım da kağıt vardı ve bazen ordan baktım.Birde çok heyecan yaptım bu yüzden takır takır okudum duaları şaşırdım ve başa sarmak zorunda kaldım.Acaba bu yaptıklarım günah olmuşmudur öğrenmek istiyorum >
ne mutlu sana kardeşim. Allah cc bir ömür hidayetten ayırmasın.

Günah değil tam tersine sevabın iki kattır inşAllah.:)

Hata yapmadan ne inbadet ne de başka şey öğrenilir. yani hata yapman normal. öğreninceye kadar hata yapsanda namazını terketme. Öğrenmeye çalıştığı halde hatalar yapan yeni bir müslümanın sevabı, öğrenmişten kat kat fazladır.
bir örnek vereyim:
Allah Resulu (sas) sizi nasıl müjdeliyor: "Kur’an mahir olan/okuyuşunu güzel yapan Sefere denilen kerim ve muti meleklerle beraber olacaktır. Kur’an’ı kekeleyerek okuyana iki sevap vardır.”:):).
_____________________________________
ilk başta fatiha ve tahyyatı ezberlemen gerek, onları ön plana al.

Okudunuz mu?  Rabbena duası namazın neresinde okunur?

Allah’a emanet ol.


Yanıt: Yeni Namaz Kılmaya Başlayanların Hataları

Ebâ Bekr
Allah Teala seni ve tüm müminleri hidayetten ayırmasın aklıma seneler öncesi geldi bende bantla duvara yapıştırırdım 🙂 1 hafta civarı öyle kılmıştım rekatları karıştırıyordum genellikle Allah yaptığınız ve yapacağınız ibadetleri dergahı izzetinde kabul etsin inşaAllah

Okudunuz mu?  Minare dinen gerekli midir? Bir cami için birden çok minare caiz midir?

Soru: Yeni Namaz Kılmaya Başlayanların Hataları

yasemin_15
Allah (cc) razı olsun hepinizden şimdi ikindi namazını kılmaya çalıştım yinede kağıttan baktım ama artık 🙂 bende genellikle duaların sırasını karıştırıyorum :)bu yorumlarınız sayesinde çok mutlu oldum ömrü hayatım oyunca kılcam İnşAllah 🙂 tekrardan Allah (cc) razı olsun!…


m-angel
Allah yardımcın olsun. Rabbim evliyaları ile sana yardımcı olsun. Melekler kanatlarını ayaklarının altına sersin. Ne kadar güzel bir şey namaza başlaman. Günah olması ne demek belkide senin şu anda kıldığın namazlar bizim kıldıklarımızdan katkat daha sevaplıdır. Rabbim mübarek ve daim eylesin Dualarında bu ablanıda unutma.


yasemin_15
Allah (cc) razı olsun ablacım 🙂 gerçekten çok güzel şeyler yazmışsın.Dualarımda herkes için dua ediyorum :)tekrardan Allah (cc)razı olsun

Okudunuz mu?  Yatsı namazından sonra vitir namazı kılmak şart mı?

aleynabir
ne mutlu sana kardeşim.dilerim rabbimizden;namazlarında daim etsin seni.yeni başlayanların günahı olmaz.bizler de hatalarla başladık.zamanla kıla kıla düzelecek.ben her namaz sonunda ayetel kürsiyi günde 5 vakit okuya okuya bir ay sonra bir baktım ezberlemişim.o günden sonra da bakmadan okuyorum.karıştırdığın duaları da sürekli okuya okuya namazlarda sen de bakacaksın birgün ezberlemişsin :)heyecanlanman normaldir.ben kaç senedir kılıyorum ama halende secdademi serdiğim vakit kalp atışlarım hızlanıyor.bu aslında rabbinin emrini yerine getirmenin verdiği sevinçten kaynaklanıyor.Allah namazında ve diğer ibadetlerinde yardımcın olsun ve daim kılsın.amiiin. Allah’a emanet ol.


yasemin_15
Sizden de Allah razı olsun.İnşşAllah bir gün bende bir bakarım ezberlemiş olurum.:)Allah (cc) kıldığınız bütün namazları kabul etsin.

Okudunuz mu?  Fatiha suresi okurken esnemek

kaser
bende 15 yaşındayım ama ben daha namaz kılmaya alışamadım ne güzel sen başlamışsın ben daha derslere kafa veremiorum bilemiorum nasıl yapcam ALLAH hepimize hidayet versin (amin ecmain)


yasemin_15
niye kardeşim ya bende bütün yaz yattım mesela :Spek çalışmadım ama nedense birden oluverdi en önemli birkaç dua var onlar ezberindedir öyle kılmaya çalış.zaten namaz kılmaya başlayınca insanlardan aldığın tepkiler,neden kıldığın,kıldığın zaman yaptığın sevap ve kılınca içindeki huzur sana yeter.bence dene sonra gerisi gelir.Allah’a emanet ol.


imamhatipli42
< ne mutlu sana kardeşim. Allah cc bir ömür hidayetten ayırmasın.

Günah değil tam tersine sevabın iki kattır inşAllah.:)

Hata yapmadan ne inbadet ne de başka şey öğrenilir. yani hata yapman normal. öğreninceye kadar hata yapsanda namazını terketme. Öğrenmeye çalıştığı halde hatalar yapan yeni bir müslümanın sevabı, öğrenmişten kat kat fazladır.
bir örnek vereyim:
Allah Resulu (sas) sizi nasıl müjdeliyor: "Kur’an mahir olan/okuyuşunu güzel yapan Sefere denilen kerim ve muti meleklerle beraber olacaktır. Kur’an’ı kekeleyerek okuyana iki sevap vardır.”:):).
_____________________________________
ilk başta fatiha ve tahyyatı ezberlemen gerek, onları ön plana al.

Okudunuz mu?  Namaz kılma şeklinin en doğru tarifi...

Allah’a emanet ol. >

İşte mumsema.com u en iyi yapan hocalarımızın ılımlı ve müjdeleyici yaklaşımları. İsteyen bir denesin bu kardeşimizin sorduğu soruyu 10 adet islami sitede sorun bakın sonuç nasıl çıkıyor? Kaç yobaz size bilmiyorsan kılma namaz çocuk oyuncağı mı diyecek göreceksiniz.

Rabbim mumsema,mum,ACİLSERVİS,Şem’a ve diğer bütün kardeşlerimden razı olsun. Bu siteden çok şey öğrendim özellikle de hilm(yumuşak huyluluk) sıfatını öğrendim. Bizler hep korkutularak öğrenmeye çalıştık ama öğrenememişiz demek ki. Bir insana yumuşak ve sevecen yaklaşınca nelerin olabileceğini görmüş olduk.

Okudunuz mu?  Şehadet parmağı hangi parmaktır?

"Kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin. Uyuşun, ihtilafa düşmeyin. insanlara yumuşak davranın, şiddet göstermeyin." (Müslim, 3263)

Bu hadis-i şerifi gördükçe aklıma mumsema.com gelmekte. En güzel şekilde uygulayan kardeşlerim var mumsemada…


TatarRmzn
Rabbimin rızasıyla inşAllah tüm başlamak isteyen kardeşlerim en kısa sürede namazına başlar.Namaz kılmak için onlarca sure ezbere bilmek gerekmez kardeşim.Tabiki bilmek daha hayırlı ve sevaptır.Ancak namazda okuyacağın Sübhaneke,Fatiha,1 Zammı sure(mesela İhlas veya Kevser gibi),Ettehiyyatu,Allahümme salli,Allahümme barik ve Rabbena duaları hem kısa hemde ezberlemesi kolay olan dulardır.Namaza başlamak istiyorsan nefsinizin size sunacağı imkanları ortadan kaldırın.Şu gibi çoğu insan hep işim var diye sebep sunar ortaya.Yapmanız gereken işlerinizi, ödevinizi bir an önce bitirin.Bilmiyorum bunu söylemem ne kadar doğru.Ancak arkadaş ortamı da çok etkilidir.Sizi namazdan ve ibadet etmekten uzak tutucak ortamlardan uzak durmanızı tavsiye edebilirim.Bir diğer husus eğer evde yaşadığınız insanlardan gereksiz çekinceleriniz var ise camiye gitmenizi tavsiye edebilirim.Hatta her seferinde farklı camilerde namazınızı kılabilirsniz.Selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Özür halinde namaz nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar
size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.Belki ibret olur ben yaklaşık 4 senedir içinden çıkılmaz sıkıntılar yaşıyorum.Buyuk hatalar yaptım psikolojim bozuldu bana hiç değer vermeyen saygı duymayan fiziksel ve psikolojik sürekli şiddet uygulayan bir insanla evlendim.Ailem uzulmesin diye anlatamiyorum gerci bilselerde bir kadinin yeri kocasinin yanidir derler geri gondeririler.Ne yaparsam yapayım olmadı intaharin eşiğine geldim öylesine büyük tramvalar yaşadımki Rabbime isyan ettim ve bir gün değiştim sadece 1 gün sürdü ne oldu bilmiyorum.Hersey nasıl değişti onuda bilmiyorum yaptığım tek şey yanlız başıma otururken durdum ve düşündüm bir arkadaşıma yaşadıklarımı anlatmak aileme anlatmak çözüm değil ben kime gideyim kim bana yardımcı olur derdime derman olur dedim ve Rabbime sığındım.ogrendimki o kimsesizlerin kimsesi tövbe ettim 5 vakit namaza başladim
eşim hala ayni namaz kiliyorum diye bana seytansin diyor o namazları bir ise yaramaz diyor eskiden olsa cevap verirdim beni döverdi artık cevap vermiyorum benim yerime rabbimin melekleri ona cevap veriyor beni koruyorlar bilirim ki cevap versem o anda şeytan oraya gelir.Ic huzuru buldum internette ürün satışı yapıyorum işlerim acildi Allahım her gün rizkimi veriyor beni eşime muhtaç etmiyor. Rabbim tüm çaresizlerin yanında olsun aynı sıkıntıları yaşayan bayan arkadaşlarıma sesleniyorum Allah’a sığınin o hep yanımızda bu bizim sınavımiz onlar yüzünden gozlerimizden akan yaş cennetin irmaginin suları yeterki doğru olun namuslu onurlu olun ve ibadetlerinizi yerine getirin.

Okudunuz mu?  Namaz esnasında kaçıncı rekatta olduğunu unutmak

Ümran
Mrb bn 18 yaşındayım ve 6 aylık hamileyim namaza başladım ama sadece sübhaneke fatihayı ve ihlasla kılıyorm tabi bazen heycandn duaları unutuyorum günah olurmu :(( kılmayı ćok istiyorum..


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Bu dualarla istediğin kadar namaz kılabilirsin. Allah kabul etsin. Yavaş yavaş ezberlerini çoğaltabilirsin.

Okudunuz mu?  Televizyon olan odada namaz kılınır mı?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm bende Babamı bir kaç hafta oldu kaybedeli hiç bir şey bilmiyorum ama biraz dualar ezberledim namaza başladım.hatalarım oluyor Allah affetsin rekatları karıştırıyorum inşAllah öğrenirim artık bırakmak istemiyorum yardımcı olurmusunuz bana ve sizinle önemli bir şey paylaşmak istiyorum başımdan gecen bir olay hala şokundayım unutamıyorum bayandan üzüntü bimandan sevinc

Okudunuz mu?  Salli Barik Dualarindaki Salli Ve Barik Kelimelerinin Tam Olarak Anlamı Nedir ?

Kayıtsız Üye
Merhaba.bende yeni basladim namaza.ama çok heyecanlandim.Allah razı olsun sizden yazdiklariniz sevindirdi beni


Ebû Mansur
Rabbim daim namaz kılanlardan eylesin kardeşim inşAllah son nefese kadar namazı bırakmayız amin…


namazda heyecanlanmak, namaza yeni başlayanlar, namaz kılmaya yeni başlayanlar

Bu kategoride yer alan Nafile namazlar hangileridir... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yeni Namaz Kılmaya Başlayanların Hataları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.