Anasayfa
20 Mayıs 2023, 23:39
Cocuk
Yönetici

Aileye mektup

Aileye mektup

nursema
sevgili anne babaciğim
bütün duygu ve düşüncelerimi dile getirebilseydim size şunlari söylemek isterdim.
beni tanimaya ve anlamaya çalişin.deneme ile öğrenirim oyunda,arkadaşlikta ve uğraşlarimda bana özgürlük taniyin.beni heryerde,her zaman koruyup kollamayin.davranişlarimin sonuçlarini kendim görürsem daha iyiy öğrenirim.birakin kendi işimi kendim göreyim.büyüdüğümü daha iyi nasıl anlarim?
bana yerli yersiz sözde vermeyin.sözünüzü tutmayinca sizlere güvenim azaliyor..
bana kesin ve kararli davranmaktan çekinmeyin.yoldan saptiğimi görünce beni sinirlayin.koyduğunuz kurallar ve yasaklarin hepsini beğendiğimi söyleyemem.ancak hiç kisitlanmayinca ne yapacağimi şaşiriyorum.tutarsiz davrandiğinizi görünce hem bocaliyor,hemde bundan yararlanmadan edemiyorum.
öğütlerinizden çok davranişlarinizdan etkilendiğimi unutmayin.beni eğitirken ara sira yanlişlar yapabilirsiniz.bunlari çabuk unuturum.ancak birbirinize yaklaşım ve sevginizin azaldiğini görmek beni yaralar ve sürekli tedirgin eder.
çok konuşup bağirmayin.yüksek sesle söylenenleri pek duymam.yumuşak ve kesin sözler bende daha iyi iz birakir. bens enin yaşinda iken…….. diye başlayan söylevleri hep kulak ardina atarim.
küçük yanilgilarimi büyük suçmuş gibi başima kakmayin. bana yanilma payi birakin.beni korkutup sindirerek,suçluluk duygusu aşilayarak uslandirmaya çalişmayin.yanliş davranişim üzerinde durup düzeltin.ceza vermeden önce beni dinleyin.suçumu aşmadiği sürece cezama katlanabilirim.
beni dinleyin.öğrenmeye en yatkin olduğum anlar,soru sorduğum anlardir.açiklamalariniz kisa ve özlü olsun.beni yeteneklerimin üstünde işlere zorlamayin.ama başarabileceğim işleri yapmami bekleyin.bana güvendiğinizi belli edin.beni destekleyin,hiç değilse çabami övün.beni başkalariyla karşilaştirmayin,umutsuzluğa kapilirim.
beni köşeye sikiştirmayin,yalana siğinmak zorunda kalirim.beni aşağilamayin.hele başkalarinin yaninda onurumu kirmayin.unutmayinki bende sizi yabancilarin yaninda güç durumlara düşürebilirim.
bana haksizlik ettiğinizi anlayinca açiklamaktan çekinmeyin.özür dileyişiniz size olan sevgimi azaltmaz,aksine beni size daha çok yaklaştirir.benden örnek çocuk olmami istemezseniz,bende sizden kusursuz anne baba olmanizi beklemem.sevecen ve anlayişli olmaniz bana yeter.
sizin çocuğunuz olarak doğmak benim elimde değildi.ama seçme hakkim olsaydi sizden başkakimsenin çocuğu olmak istemezdim.
sevgiler
çocuğunuz

Okudunuz mu?  Derin Düşünmek

Cevap: aileye mektup

EHLİMAN
Çocukların mektubun nasıl yazılacağı ve neler yazılacağı konusunda deneyim sahibi olmaları için güzel bir örnek olmaktadır.Çocuklarımıza okul öncesinde verilen bu eğitim onların dünyasını aydınlatmaktadır.


aileye mektup, aileye mektuplar

Bu kategoride yer alan Çocuklara Resimler: Meyveler - Boyama başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aileye mektup Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.