Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Ölen kişinin cenazesi uzun müddet bekletilebilir mi?

Ölen kişinin cenazesi uzun müddet bekletilebilir mi?

merve
Cenazenin yıkanmasından gömülmesine kadar, yapılan işlemlere "teçhiz" (hazırlamak) denir. İslâm’da, ölen kimsenin en kısa zamanda yıkanması, kefenlenmesi ve cenaze namazının kılınarak toprağa verilmesi gerekir. Bu konuda acele davranmak müstehabtır.

Hadisi Şerif de "Ölülerinizi defnetmede acele edin." (Tirmizi, Sünen, Cenaiz, 73) buyurulmaktadır. Gayr-i müslimlerin yaptığı gibi günlerce bekletmek doğru değildir. Eğer velisi yanında yoksa ve cesedin bozulmasından korkulmuyorsa velisinin veyahut akraba ve dostlarının cenazeye yetişmeleri için bir gün bir gece gibi kısa bir müddet bekletilir. Nitekim Peygamber efendimiz (sav) de pazartesi kuşluk vakti vefat etmiş ve çarşamba günü gece yarısında defnolunmuştur ki teçhizi ancak iki buçuk günde tamamlanmıştır. (İbn Said, et-Tabakat’ul Kübra, c.II, s.273; Bkz. Kabir Hayatı, Prof. Dr. Süleyman Toprak)

Okudunuz mu?  Cenaze namazında fatiha sûresi okunur mu?

Cevap: Ölen kişinin cenazesi uzun müddet bekletilebilir mi?

azra
şimdi çoğu müslüman ölen yakınlarını bekletmektedirler.
sebebi ise uzaktaki yakınları cenazeye yetişsinler diye.
bu uygulama yanlıştır, acele etmek sünnettir.


cenaze neden bekletilmez, cenaze kaç gün bekletilir, ölü neden bekletilmez

Bu kategoride yer alan İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölen kişinin cenazesi uzun müddet bekletilebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.